isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Klarte jeg mine mål?

 • Publisert: 30.12.2013, 14:10
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg skrev ned noen mål som jeg håpet jeg skulle klare å gjøre nå i 2013, men har jeg faktisk klart å holde noen av de målene?

  Jeg delte inn målene mine etter hva jeg ønsket skulle skje på bloggen, og hva jeg ønsket å oppnå for min egen del. 

  • Lage nytt design til bloggen - Jada, det er på vei, men jeg har aldri blitt helt fornøyd og heller ikke helt ferdig. Så dette er virkelig et mål jeg ikke har fått til nå i år. Håper det kan bli noe jeg finner på å gjøre nå i 2014. 
  • Skrive mer om hva vi gjør på skolen - Dette semesteret har gått sinnsykt fort. Det har vært mye å gjøre, og ikke av de morsomste tingene vi har gjort på lab og sånt, men mye pugging og forståelse av hvordan de forskjellige cellene i kroppen våres fungerer. Derfor har det ikke blitt noe særtlig blogging om skolen heller. Uff... Jeg har virkelig ikke fått til dette målet mitt.
  • Tegne flere digitaltegninger og redigere fler bilder - Digitale tegninger har jeg faktisk laget da jeg har hatt tid til det! Så dette er vel en av de få målene jeg har klart å holde, men redigering av bilder har jeg ikke bært flink på. Det skyldes nok det at jeg faktisk ikke har tatt så mye bilder, håper 2014 blir et bedre fotoår!
  • Legge ut flere bilder - Nei, absolutt ikke klart å gjøre det. Da jeg har lagt ut bilder har det også bare vært gamle bilder! Uff....

  Som dere ser så har så og si alt av mål for bloggen gått rett i vasken, bokstavelig talt. Og det kan jeg virkelig ikke så mye for. Jeg har i hele år ikke hatt noe særlig med blogglyst, men den kommer sigende tilbake nå. Håper den holder seg slik mye i 2014 da.


  Broderiet jeg holder på med!

  Jeg hadde jo noen mål for meg selv også, føler at de målene har gått bedre for seg. Selv om det har vært litt vanskelig å gjenomføre alle ettersom jeg brakk beinet i starten av året. 

  • Trene mer - Jada, det har jeg faktsisk fått til. Selv om det ble noen måneder uten særlig trening da jeg gikk på krykker, men jeg og Adrian meldte oss inn i spenst og har trent jevnlig minst 2 ganger i uken, samt at vi har gått en del turer.
  • Brodere 1 side på et broderi jeg holder på med - Nja, jeg har gjort en halv side, men dette skyldes at jeg ville brodere en juleduk før julen kom og derfor ble det lite med brodering av det andre bildet. Men så klart skal jeg prøve å hente meg inn igjen før 2014 er ferdig!
  • Deltidsjobb - Starten av året ble spesielt, for å jobbe med brukket bein hadde jeg nok ikke fått til og sommeren gikk til opptrening av beinet. Og da sommerferien var ferdig fikk jeg heller ikke noe napp, selv om jeg leverte ut flere søknader. Håper 2014 blir et bedre år sånn sett!


  Her jobber jeg med en tegning av Elvis, som ikke er helt ferdig på dette bildet! Jeg har kanskje ikke tegnet alt for mye digitalt, men utviklet meg fryktelig innen papirtegninger da.

  Hvordan har det gått med deres mål i år?
  -Iselin 

 • Publisert: 30.12.2013, 14:10
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Det gode med ferie!

 • Publisert: 29.12.2013, 19:33
 • Kategori: Hverdag
 • Det er utrolig godt å ha ferie fra studiene, og jeg kjenner dette virkelig er noe jeg trengte. Den siste måneden på skolen var umotiverende for min del, og det var veldig tungt å tvinge seg selv på skolen. Men nå er jeg jo flink å møter opp til det meste! Selv om juleferien bare varer i knappe 2 uker er det iallefall litt tid til å slappe av og lade opp til et nytt semester. Det er jo noen ferier man går glipp av når man går på høgskoler og universiteter, blant annet vinterferier og høstferier er ikke så normalt (selv om noen av studiene har det). Så det er jo en overgang fra videregående og ungdomskole, der man tar det litt forgitt at man får ferier. Nå skal jeg jo ikke klage da, for da jobblivet kommer er det ikke nødvendigvis slik at jeg får juleferie heller. Men den tid, den sorg. Fram til skolen starter igjen skal jeg iallefall nyte de gode dagene med å sove ut litt (selv om jeg ikke sover lenger enn til 8), slappe av og gjøre andre ting jeg stortsett ikke får tid til mens skolen holder på.

  På listen over slike ting er å sitte mange timer og lese bøker. Jeg leser selvsagt mens jeg går på skole også, men det er ikke alltid jeg har tid til å lese så mye. Og av og til frister det heller ikke å lese etter at man har sittet time på time med faglitteratur heller! Derfor er det noe jeg pleier å gjøre i feriene, og da leser jeg ofte ut en bok eller to. Jeg leser for øyeblikket en innbundet bok, men bytter gjerne på å lese e-bok og papirformat. Dette fordi jeg syns det er koselig å sitte uten noe elektronisk i en liten krok og glemme alt i verden rundt meg, men når jeg skal ha med meg boken på skolen er det veldig praktisk å ha den nedlastet på IPaden slik at den ikke veier så mye. 


  Boken jeg leser på nå, har kommet et stykke videre i boken da. Er nå på kapittel 44.

  Da Vinci-koden er boken som jeg leser for øyeblikket. Og den syns jeg i grunn er fryktelig bra. Det er den første boken jeg leser som er av Dan Brown, og kjenner jeg meg selv rett blir det neppe den siste heller. Jeg vet at pappa har boken Engler og Demoner i hyllen, og det er ikke helt utenkelig at det blir neste bok jeg starter på. Jeg vet jo at bøkene ikke er nye, og jeg har hatt lyst til å lese dem lenge. Det er bare det at jeg ikke har prioritert denne boken før nå (og jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor). Nå i kveld blir det å lese videre i boken, samt en god og varm kopp med kakao. Syns det er en utrolig koselig måte å tilbringe en feriekveld på!

  Hva gjør dere i kveld?
  -Iselin 

 • Publisert: 29.12.2013, 19:33
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Julepresangene i år!

 • Publisert: 26.12.2013, 11:15
 • Kategori: Hverdag
 • Nå har roen endelig begynt å synke inn, og nå er det virkelig på tide å få skrevet litt om hvordan julen har vært så langt. Jeg har dessverre ikke bilder fra selve julekvelde, da denne gikk i et kjør. Her i fetsund ble vi hele 8 stykker. Det var mamma, pappa, Adrian, meg, Kjell Arne (broren min), hans samboer Heidi og deres 2 søte småtroll. Og Luzy var jo selvsagt her hun også. Kvelden var utrolig koselig, og det var mange fornøyde mennesker som satt i sofaen litt utpå kvelden, med fine gaver og god mat innabords. Mamma jobbet uhaldigvis store deler av dagen, men var hjemme for selve julemiddagen og fikk være å se på barna pakke opp sine gaver, og da hun var ferdig på jobb på kvelden fikk hun selv åpne sine egne. 

  Jeg skulle jo egentlig ta bilde av meg og Adrian sammen, av 2 gode grunner. Dette er vår første jul sammen, og jeg syns den skulle bli dokumentert. Den andre grunnen er at det er fryktelig få bilder av oss sammen sånn generelt. Men selvsagt lå kamera langt gjemt i glemmeboken, og det kom aldri fra før i dag. Julekvelden ble ganske så lang, men var utrolig koselig. Og julelunsjen i 1. juledag er noe alle så fram til, og den var like god i år som alle andre år. Etter julelunsj var det tid for å slappe av litt, leke med barnas nye leker og titte litt nøyere på presangene man fikk selv. Da broren min og hans familie reiste av gårdet dro mamma med for å hente deres pusekatt som jeg skal passe i julen mens de reiser på hyttetur. Men ellers gikk 1. juledag til å slappe av og snakke litt sammen. 

  Presanger ble det mange av, og jeg har enda ikke tatt bilde av alt. Jeg samler jo på et service som heter Nathalie (er fra porsgrun) og jeg fikk mye fint derifra, samt noen tidligere julegaver som også ikke er blant bildene. Men ellers har mange av mine presanger kommet med på en oppsummering under. Har også lagt med enkelte av Adrians presanger, men alle som han fikk alene er ikke med her de heller. Han fikk en del penger og slikt som ikke er med. Enkelte av presangene under her er også ting vi har fått sammen også!

  Felles gaver, og mine gaver:


  Tøflene er fra en venninne som heter Thea. Gaven ved siden av, som er av kjøkkenutstyr til å blant annet lage makroner, fikk jeg fra mamma og pappa sammen med en stormberg utebukse som jeg ikke har fått bilder av!

  Dtte nydelige smykket er fra Adrian, og er utrolig glad i det allerede! Det er fra et sett, så regner med at resten av settet kanskje kommer til senere jul og bursdag. 

  Hotman har jeg allerede en av, men det gjør absolutt ingenting å få en til, og denne fikk jeg av en vennefamilie som familien min har kjent så lenge jeg har levd + litt til. Såpen og body butter fikk jeg av en venninne som herer Trude. 

  Av Luzy (hunden vår) fikk jeg ullundertøy fra stormberg, og det kommer kanskje ikke så godt med nå som det er varmegrader, men blir absolutt verdt det når snøen legger seg og det blir kaldt.

  Av familien til Adrian fikk jeg sesong 6 av Big Bang Theory. Og vannkarafellen (+ smykket som ligger rundt der og ikke synes veldig godt på bildet) fikk jeg og Adrian fra et vennepar som heter Yliana og Andreas. 

  Mariel, søsteren til Adrian, og hennes samboer gav meg noen utrolig morsomme øredobber som da er DNA-tråder, og det passer meg som går Bio! Salt og pepperbøssene fikk jeg og Adrian som en matbordsgave, jeg fikk selvsagt salt og Adrian pepper. 

  Enda et vennepar av oss, June og Casper, gav oss veldig fin lysdekorasjonen og et spill.

  Av familien min på pappa sin side fikk jeg denne fine julepynten fra holme gaarden. Og av broren min Espen og hans kone Ida fikk jeg og Adrian vannkaraffel + glass fra Rosendahl.

  Av en tante i nordnorge fikk jeg vannglass fra rosendahl.

  Fra enda en tante i nord fikk jeg vannkaraffel fra Rosendahl, og jeg skal ikke klage på å fått to altså for det kommer gjerne til nytte ved større selskap så selv om jeg fikk to skal jeg beholde begge. Vasen av Cleo (av serien colusseum)  fikk  jeg av broren min Kjell Arne, hans samboer Heidi og deres barn. Dessverre må jeg nok bytte denne inn da jeg allerede har en sånn vase, men det er absolutt ikke noe problem. 

  Av Nissemor (som da altså er mamma) fikk jeg og Adrian Shampoo og Balsam, og det trenger vi. Av venninnen min Karoline fikk jeg et brunt og fint skjerf.

  Andrea (en venninne) er så utrolig flink til å strikke, og i år fikk jeg faktisk pannebånd av henne! Bare det blir litt kaldere nå så skal jeg få brukt denne også.

  Adrians gaver (og bare hans gaver):  Bøkene og spisepinnene fikk han fra meg. Det er bøker fra Warcraft og World of Warcraft, så nå leser han vel en god del resten av julen. Øretelefonene fikk han fra sin bestekompis Sebastian. 

  Kokkekniven fikk Adrian fra min bestemor og bestefar. Og skjerfet er fra min tante (på farsiden), kusine (på farsiden) og samboeren til min kusine.

  Bukse og skjorte fikk Adrian fra min mor og far. Og det passet perfekt. 

  Fikk dere mye fint i år da?
  Hvordan var dere julefeiring?

  -Iselin 

 • Publisert: 26.12.2013, 11:15
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Elvistegning

 • Publisert: 08.12.2013, 20:57
 • Kategori: Tegninger
 • Denne tegningen ble tegnet for utrolig lenge siden, men har bare helt glemt å vise den her på bloggen min. Jeg bestemte meg i sommer at jeg skulle begynne å tegne kjendiser for å trene på portrettegninger, og elvistegningen ble slik som dere kan se under her. Nå holder jeg på med en hestetegning, for å utvikle litt teknikker med pels og hår, vet ikke helt når jeg får den ferdig da..

  Hva syns dere om tegningen?
  Har mye igjen å øve på, dette er ikke på langt nær så bra som mange andre gjør det. Men tegning er noe man må gjøre hele tiden om man skal bli god, så har en del timer igjen før det blir helt bra!
  -Iselin

 • Publisert: 08.12.2013, 20:57
 • Kategori: Tegninger
 • 1 kommentarer
 • Hardagerduk

 • Publisert: 06.12.2013, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • Ingenting er som å brodere og sy egne ting. 


  Familien min er ganske så kreative. Og i sommer fikk både mamma og jeg et innfall av å brodere Hardangersøm. Mamma begynte å brodere noen duker som allerede kom opp på soverommet deres i sommer, hun syr så utrolig fort. Mens jeg brukte litt lenger tid. Kan skylde på at jeg hadde en del andre prosjekter på gang da. Jeg kjøpte meg mønster på en juleduk som jeg syns var utrolig fin. Det tok veldig lang tid å bli ferdig, for jeg rakk ikke å bli ferdig før sommerferien var over, og skolen tok mer tid enn hva jeg hadde planlagt. Men nå rett før desember startet ble jeg ferdig. Og angrer ikke på at jeg broderte den. Da den var ferdig dampet og funnet plassen sin på bokhyllen vår så ble jeg i grunn utrolig fornøyd med den! Men samtidig er jeg litt glad for at den endelig er ferdig også, for nå kan jeg fortsette å brodere på et hestebilde som kommer til å ta meg ca. 15 år å bli ferdig med om jeg fortsetter i dette tempoet. 

  Hva syns dere om duken som jeg har sydd/brodert?
  -Iselin 

 • Publisert: 06.12.2013, 17:00
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Julestemning

 • Publisert: 05.12.2013, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • Det har endelig blitt desember, og det er en måned jeg liker veldig godt. Og det er endelig blitt tid for å la julestemningen komme og gleden bli spredd. 


  Ingen jul uten disse karene!

  Jeg syns juletiden er fantastisk flott. Som liten var det selve julaften man ventet på, få gavene. Jeg hadde nesten ikke tid til noe annet, selv ikke julemiddagen og den gode desserten etterpå. Jeg var, og er, forresten ikke så glad i julemiddagen. Det er absolutt ikke det beste jeg spiser i juleferien, men det er noe med tradisjonene. Dessertene derimot er virkelig gode, is og kransekake. Mamma sin kransekake er noe av det beste med julen, den er så fryktelig god. Og da jeg spiser andre kransekaker ved andre anledninger blir jeg somregel skuffet, for smaken fra mamma sine er ikke der. Kransekaken er høydepunktet ved desserten. Selv om jeg som liten lot gavene være lykken har jeg i senere tid funnet ut at det er alt annet rundt som gjør desember til en god måned. Det er alle tradisjonene som man lager med familien som er så fine. Og om tradisjonene ikke blir holdt, ja da får mamma og pappa høre det!

  Siden jeg er så utrolig glad i Disney, så blir det ingen julestemning uten Donald Duck, Mikke mus, Snipp og Snapp og resten av gjengen som bader i snø og de perfekte pyntede juletreene. Så julestemningen fikk jeg i dag da jeg satt og så på en Disney julefilm. Herlig!

  Men selvsagt er det ikke bare Disney som gir meg julestemning. Det å pynte til jul gjør mye det også, og se på julestjernene som lyser opp i vinduer uansett hvor man går hen i byen. Det er herlig å se på. De siste dagene har det vært utrolig mange julestjerner som lyser opp på den lange bussturen til skolen. Det er positivt at 2 ting, det forteller at julen er på vei. Og i tillegg forteller den at juleferien er rett rundt hjørne!

  Ååå, det er så deilig å endelig ha kommet i julestemningen. Har mange venninner som startet med julestemningen for lenge siden, men jeg klarte ikke helt å følge banen da. Men nå er stemningen på topp, og jeg gleder meg til ferien starter, for da skal gode, gamle tradisjoner beholdes nok et år og kose meg med familien! 

  Har dere kommet i julestemning?
  -Iselin 

 • Publisert: 05.12.2013, 19:00
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Tid for meg selv

 • Publisert: 04.12.2013, 10:16
 • Kategori: Hverdag
 • Adrian har eksamen neste uke, og sitter derfor på skolen og leser. Jeg er heldigvis ferdig med mine eksamener, og allerede fått resultatet på den ene. Siste resultat kommer før fredag, og venter i spenning på det. 

  Siden Adrian har dratt og jeg har studiedag fra skolen så sitter jeg her, og har en liten alene tid. Det er i grunn litt deilig. Jeg har funnet fram boken min, og laget meg en kopp grønn te. Men alenetiden bli knapp, for i 11 tiden får jeg besøk av en venninne, ikke at jeg klager altså. Vi tenkte å ta oss en tur ned på senteret og bare gå rundt å titte litt, samt snakke sammen om alt og ingenting. Fram til da skal tekoppen nytes, og nye ord leses. Håper dere alle får en god dag i dag, jeg skal iallefall få det!  -Iselin

 • Publisert: 04.12.2013, 10:16
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • en god måned

 • Publisert: 03.12.2013, 16:14
 • Kategori: Hverdag
 • Nå er det fryktelig lenge siden jeg har gitt fra meg livstegn på denne bloggen. Og skolen har nok mye av skylden for det. Jeg har hatt mye å gjøre på skolen, og når det ikke var skole i tankene så var det å samle opp krefter for nye arbeidsøkter. Av og til skulle jeg ønske jeg ikke var student, men kan på en måte ikke klage heller da dette er noe jeg har valgt å gjøre av egen vilje. 

  Selv om det ikke har vært så mye blogging, så har jeg skrevet meg ned noen tanker i hodet. Og som jeg forhåpentligvis kommer til å skrive ned i et innlegg eller to i løpet av denne måneden. Så iforhold til bloggen så kan det nok fort hende at dette blir en god bloggmåned. For nå har inspirasjonen kommet tilbake, jeg vet ikke helt hvor den kommer fra. Uansett får jeg bare utnytte det best mulig, for blogging liker jeg jo. Sist gang jeg hadde et ordentlig innlegg var faktisk i september. Og det er mye som har skjedd på den tiden. 

  Men nå må nok bloggen utsettes nok engang. Skal sette på en julefilm, rydde og ordne litt til jul og iherdig prøve å få igang en julestemning her i studentboligen :)


  Bildet over er fra i fjor. Pyntingen av juletreet blir som alltid på lillejulaften, en tradisjon i familien vår. 

  -Iselin

 • Publisert: 03.12.2013, 16:14
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • hits