isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Året 2012!

 • Publisert: 31.12.2012, 15:03
 • Kategori: Blogg
 • Dette året har vært en salig blanding av gleder og sorger. Gode dager og slitsomme dager. Artige stunder og litt mindre artige stunder.

  Jeg har derfor planlagt å lage en liten blogg med hva som skjedde for meg dette året, for i år så har det egentlig skjedd mange endringer i livet mitt. Alt fra å miste min beste venn, Silja. Til å flytte hjemmefra, og flytte inn i en leilighet sammen med kjæresten min. Her er litt tekst, og bilder om livet for Iselin i 2012!

   

  Januar:

  I januar skjedde det ikke stort, livet gikk sin vante gang. Og jeg kunne ha lange fine dager i stallen, sammen med Silja.


  Det var oss to!

  Februar:

  Jeg kan faktisk ikke huske så mye av denne måneden. Ikke finner jeg mange bilder fra denne tiden heller. Men om jeg ikke tenker helt feil så jobbet jeg og vennegjengen på russebilen denne tiden, og av den grunn så hadde vi litt å gjøre. Ikke nødvendigvis det fysiske arbeidet, men det å skaffe sponsorer og slikt. 


  Haha, her fikser vi bilen innvendig. Det var jentene sin oppgave ^^,

  Mars:

  I mars ble det litt tunge tider, av personlige grunner. Så jeg orket ikke å ta mange bilder fra denne måneden. Her snudde livet litt om for meg, og dette var en periode hvor ting ble veldig tungt. Selv det letteste ble litt leit. 

  April:

  Det første jeg kan nevne her er 1.årsdagen til meg og Adrian (vi ble sammen 1 april 2011). Den tunge tiden fra mars skulle bli enda tyngere, når jeg måtte si farvell til min kjære bestevenn på fire bein. Silja skulle flytte ganske snart, så den siste tiden vi hadde sammen ble til koselige og lange rideturer i vårværet. Jeg tok lappen den 17. april, så vil se på det som en topp ting i allt det tunge som skjedde. 


  Fra en ridetur i april!

  Mai:

  I mai hadde russetiden satt igang. påkledd i rød bukse og fløyte hengende rundt halsen nøyt jeg fine sommerdager, for det var denne måneden det fine været kom. Jeg ble liggende syk store deler av russetiden, men noen feiringer ble det. Etter russetiden kom eksamen snikende på, så det var mange lesedager.


  Bilde av meg! Jeg ble døpt til "klassikern" fordi jeg er en Disney-fan, og fordi jeg elsker Disneyklassikerne ^^, 

  Juni:

  I juni startet jeg opp denne bloggen. Jeg måtte også si farvell til gode kollegaer i Fet Svømmeklubb, for jeg visste at jeg skulle flytte. Så min tid i svømmeklubben ble her til fortid, rart å tanke på. For denne svømmeklubben har vært i familien vår i generasjoner (3 generasjoner faktisk). Det ble en koselig avslutning for oss som skulle ut i studier og måtte slutte, for jeg var ikke den eneste. Jeg startet også som sommervikar hos Clas Olhson i slutten av denne måneden. 


  Fikk blomst og gode ord, for mange fine år i svømmeklubben!

  Juli:

  Juli var en rolig måned, med sommerkos de dagene det var mulig. Jeg jobbet som sommervikar hos Clas, så det var mange dager der. Jeg, Adrian og mamma leitet ofte etter leilighet til meg og Adrian, og i midten av måneden fant vi en fin og sentral leilighet i Halden. For både jeg og Adrian hadde kommet inn på Høgskolen i Østfold! Vi var så glad når vi så svarene våres fra samordnaopptak, og jeg kjente at nå skulle vel kanskje de tunge tidene ta slutt. 


  Nå håpet jeg på at ting skulle snu for meg!

  August:

  I august pakket jeg for det meste. Først skulle alt jeg eier og har pakkes i esker og flyttes til leiligheten, og da det først kom dit så måtte det også pakkes ut. Vi startet på skolen den 14. august, jeg som bioingeniørstudent og Adrian som dataingeniørstudent. I slutten avaugust klippet Adrian av seg det lange håret også! Det var litt artig syns jeg :)


  Litt av alt som skulle være med på flyttelasset til Halden!


  Før Adrian klippet seg!


  Hele den fletten skulle vekk!


  Og sånn ble det! Jeg farget håret mørkt, og ble kjempefornøyd selv :)

  September:

  I starten av september ble jeg tante til en nydelig liten gutt. Det er sønnen til min eldste storebror, og de fikk nå barn nr. 2. Jeg hadde også selv bursdag den 19 september, så det blei feiring hjemme hos mamma og pappa.


  Bilde av meg i bursdagen. Her kan man tydeligere se den nye fargen jeg farget håret mens Adrian klippet seg.

  Oktober:

  Det var lange, men morsomme dager på skolen. Vi gjorde ting jeg ikke har gjort før, men det var vel det eneste spennende som skjedde denne måneden.


  Fra mikroskoperingen på skolen!

  November:

  Den var i grunn ganske lik oktober, men vi hadde eksamen i slutten av måneden. 2 skriftlige eksamener, som gikk veldig bra. I starten av november tok jeg i bruk en ny tegneteknikk, og ble fornøyd med resultatet. Det ble en hestetegning, og en av de beste jeg har tegnet. 


  Tegningen jeg tegnet. Den er tegnet med bare prikker!

  Desember:

  Snø og kos har stått for mye av desember. Men jeg ble også liggende syk rett før ferien startet. Og i den tiden jeg var syk leverte vi også inn en hjemmeeksamen i etikk, samtidig som jeg fikk svar fra de eksamene jeg hadde i november. Det ble en A i kjemi og B i fysiologi, anatomi og histologi. Så i grunn veldig fornøyd. Ferien har gått til å møte venner og familie, slappe av og tenke på alt annet enn skole. Jeg kjøpte meg også et nikonkamera rett før ferien, så i ferien ble det mange bilder! Har det fremdeles litt tungt, men jeg merker at det å flytte ut hjalp veldig på mange av problemene mine!


  Jul er koselig!

  Hvordan har året deres vært?

  -Iselin

 • Publisert: 31.12.2012, 15:03
 • Kategori: Blogg
 • 34 kommentarer
 • Mål for 2013!

 • Publisert: 30.12.2012, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har aldri gjort dette før, men tenkte det var greit å gjøre det nå som jeg har en blogg. For hvis man har noen retningslinjer å følge det neste året så kan man jo få til ganske mye, tror jeg.

  Jeg har aldri vært flink til å sette mål på meg selv, med ett unntak og det er skolearbeid. Så jeg tenkte å utfordre meg selv litt. Jeg vet det kan bli vanskelig, for med en gang jeg har noen planer og kjenner litt press på at jeg burde gjøre det, så mister jeg ofte lysten på det og vil ikke gjøre det i det hele tatt. Derfor har jeg satt noen enkle mål, som jeg håper jeg klarer uten om å miste lysten helt. Og skolen gidder jeg ikke å sette som mål, for det er alltid et mål for meg å gjøre det bra på skolen. 

  Mål for bloggen:

  • Lage noen nye design til meg selv. Jeg skulle egentlig gjøre det nå i 2012, men så mistet jeg Photoshop og mistet gleden for tegning og design. På nyåret får jeg mest sannsynlig tilbake photoshop, og da har jeg tenkt å leke meg litt. Har planer om å kanskje lage noen forskjellige headere og slikt i photoshop for å kunne pynte opp bloggen litt mer enn hva den er nå. 
  • Jeg startet bloggen for at familie og venner kunne følge mine skolehverdager, så jeg har lyst til å fortsette med det. Derfor skal jeg blogge når jeg har gjort noe spennende på skolen, noe som jeg syns kan legges ut på bloggen. 
  • Om jeg får Photoshop (eller andre bra tegne og redigeringsprogrammer) så skal jeg begynne å tegne digitale tegninger igjen, og redigere bilder. Det er jo litt spennende, og jeg håper jeg kan få masse tips og triks når jeg legger ut mine "mesterverk" her på siden min.
  • Legge ut flere bilder så bloggen ikke blir så kjedelig! Uff, her er det mye å jobbe med. Men har endelig fått et speilreflekskamera som jeg elsker, så det skal vel ikke være helt umulig heller.


  Slik er ofte min skolehverdag, så hvorfor ikke snakke litt om det jeg ser i mikroskopet? 

  Mål for meg:

  • Jeg har lyst til å trene mer. For etter at jeg flyttet måtte jeg jo slutte på svømming, og hest driver jeg ikke med lenger. Derfor vil jeg bli flinkere til å jogge, svømme i svømmehallen i nærheten (er ikke så dyrt) og trene litt for meg selv. Det er jo smart å holde seg frisk og fin, og dessuten hadde det ikke gjort noe om noen kiloer gikk vekk heller. 
  • Jeg har et broderi jeg holder på med. Det er et stort hestebroderi, med mønster på 16 sider. Jeg er snart ferdig med 1 side allerede, men før 2013 er over så vil jeg ha fullført minst 1 side til. For om jeg klarer 1 side per år så blir jeg i allefall ferdig om 16 år!
  • Jeg ønsker meg en deltidsjobb, og skal nå på nyeåret levere ut flere søknader. Leverte noen nå i høst, men var ikke mye svar å få på de. Så nå prøver vi på nytt. Det hadde vært deilig å få jobbet litt, da har jeg noe å gjøre, og dessuten kan pengene gå til sparing av hus etter studietiden og en litt spesiell ferietur jeg har lyst til å dra på. For jeg har nemlig lyst på en safaritur til Afrika, men det koster jo en god del penger. 


  Å drive med hest er krevende og fint arbeid. Så jeg må nok trene en god del for å holde kondisen slik den var når jeg var på mitt beste!

  Har dere noen mål for 2013? 

  -Iselin

 • Publisert: 30.12.2012, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Det er her jeg hører til!

 • Publisert: 29.12.2012, 17:35
 • Kategori: Hobby
 • Jeg har testet mange idretter og mange hobbyer opp igjennom tiden, og nå tror jeg endelig jeg vet hvor jeg føler jeg hører mest til. 

  "Jeg har oppturer og nedturer uansett hvor jeg gar, men da jeg sitter på hesteryggen er jeg så stabil jeg kan bli. Jeg føler meg trygg, den store og stygge verden forsvinner og jeg klarer å slappe av og være meg selv" Dette fortalte jeg Adrian i går kveld, når vi skulle legge oss. Jeg hadde store forventninger til i dag, for i dag skulle jeg få ri på Silja igjen. 

  Silja ble flyttet i Mai i år. Men ikke så langt unna der hun stod før, og jeg fikk beskjed om at jeg kunne dra og besøke henne. Hun står på en stall på for hos en ordentlig koselig familie, men de kvier seg litt med å kjøpe henne. Og det skjønner jeg godt, for hun sliter med eksem og har på kort tid hatt 3 kraftige kolikker (på omtrent 3 års periode). Men hadde jeg hatt penger og muligheten hadde jeg nok beholdt henne selv. For jeg har knyttet et bånd til henne som jeg ikke har lyst til å miste. 


  Ponnien min for noen år siden, da hun ikke hadde hatt kolikk og vi prøvde å bygge opp litt muskler på jenta. Foto: Katrine Ekeberg ©

  Da jeg fikk møte Silja i dag fikk jeg også møte familien som bor på gården. De er kjempekoselige! Jeg ser på Silja at hun koser seg hos dem, har 3 andre hester hun kan leke med. Og jeg hører de er fornøyd med å ha henne der, at de liker henne. For hun er jo bare snill og god. Jeg får lov til å ta med Silja på rideturer når jeg er i nærheten og jeg klarte ikke å dy meg i dag. Så det ble en fin liten tur. På turen kjente jeg den samme lykkefølelse, og at alle andre vonde ting forsvinner fra kroppen og at jeg kan smile og være meg selv. Så i dag har jeg funnet ut at det er på hesteryggen jeg hører til (og spesielt på hesteryggen til Silja). Selv om jeg må ha en pause nå, fordi jeg driver med studier, så vet jeg at når jeg får sjansen igjen skal det bli hest på meg. Ingen tvil om det!

  Adrian var med i stallen, og var så snill å tok noen bilder. Det regnet og det dårlige været gjorde det litt vanskelig å ta bilder, men noen bilder kan jeg vel legge ut fordet. Noen av bildene er veldig lyse, men det er fordi det kom masse dugg på objektivet, men men ^^, Bevis på at jeg har vært i stallen i dag det har jeg!


  Søte Silja som leter etter noe godt. Hun hadde flette i panneluggen når vi kom dit i dag, så søt var hun^^,

  Noe glad meg som sitter oppe på ryggen til en så vakker skapning, og en så herlig venn!  Rett bak ørene til Silja kan vi se låven hvor hun er født og oppvokst. Så hun har ikke flyttet så langt avgårdet, tar vel 30 min å ri til det stedet. 

  Tusen takk til familien som lar meg komme å forstyrre dem sånn. Og tusen takk til Adrian som både orker å bli med i stallen, og som gidder å ta bilder!

  -Iselin

 • Publisert: 29.12.2012, 17:35
 • Kategori: Hobby
 • 5 kommentarer
 • Tittei, her er jeg!

 • Publisert: 26.12.2012, 12:22
 • Kategori: Blogg
 • Jeg sier aldri nei til å passe på dyr, så lenge jeg kan det. Og denne gangen ble det katten til min eldste bror jeg skulle passe. 

  Det er så koselig å ha besøk nede i kjelleren, koselig å stå opp om morgenen av en katt som har lyst på litt mat. Åh, som jeg savner å ha dyr selv. Jeg er jo hjemme hos mamma og pappa, og der sover jeg i kjellerstuen. Der er katten også, for oppe så har vi en hund som vil leke litt med katten (noe katten ikke er helt fornøyd med), og siden de ikke går så godt overens så skiller vi dem like gjerne i hver sin etasje. Luzy går aldri ned trappen uansett, så katten får være i fred.

  Det er en lang, mørkhåret skogskatt. Som har begynt å få masse floker i pelsen sin, så "tante" Iselin har brukt litt tid på å få ut flokene hennes. Det er jo ikke godt for katten, og vi merker det fort på henne om hun har floker for da kan hun bli litt grinete. Men ellers er hun bare søt og grei. Hun elsker å bli børstet, så det er heller ikke et problem. Og godt er det, med den pelsen ville det vært ett mareritt om hun ikke likte å bli børstet. I fjor barberte de henne så hun skulle slippe å få alle flokene, men det har ikke blitt gjort i år. 

  Da jeg skulle ta noen bilder av henne satte hun seg fint i vinduskarmen, men ble ikke sittende lenge før hun skulle snuse rundt på all julepynten. Men noen fine bilder ble det jo uansett, håper dere liker noen av de. 


  Så må vi begynne å klatre forbi all julepynten for å se på den.


  Hun er jo litt pen da! Men hun skal dra hjem i dag, for i dag samles familien min seg for middag. Vi var jo ikke sammen på julaften så da tar vi det litt etterpå.

  -Iselin

 • Publisert: 26.12.2012, 12:22
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Julaften i år

 • Publisert: 25.12.2012, 18:42
 • Kategori: Blogg
 • I fjord var brødrene mine hjemme med sine damer, men i år ble det bare mamma, pappa og meg. 

  For vi har en slik ordning at det er annenhvert år hos hver familie (for de som har kjærester da) er bare jeg og Adrian som ikke følger den, men det er forsåvidt greit det også. Men siden brødrene mine feiret jul hos de andre familiene så dro jeg, mamma og pappa ned til farmor og farfar og spiste julemiddagen der. Det var veldig koselig, og etter god mat og dessert så dro vi hjem for å holde selskap med dyrene som er her hjemme. Vår kjære hund og katten til broren min som jeg passer, de skulle feire den på en hytte så da kunne de ikke lå katten være alene hjemme. 

  Dagen startet jo med de klassiske filmene på NRK, for det er ingen jul uten det for min del. Etter at Disney jul var over fikset jeg håret og pyntet meg klar for å dra ned til familien. Jeg ble faktisk litt fornøyd med håret i år, noe som heller ikke tok lang tid heller. 


  Håret mitt.

  Jeg fikk sinnsykt mange fine gaver i går, så jeg smilte fra øre til øre under gaveutdelingen. Jeg er kjempe fornøyd med det jeg fikk, så etter at alt var pakket opp så var det å sende mange takke meldinger til de søte og snille der ute som har gitt meg så mye fint. 


  Her er alle gavene(bortsett fra en) samlet i en haug.

  Jeg fikk så utrolig mye av det som stod på ønskelisten. Blant annet mikrobølgeovn, kaffemaskin (dolce gusto), masse til serviset mitt, rosendal-skåler, søte smykker, te-kopper, oppskriftsbok med forskjellige sjokoladeoppskrifter og kakefat. Ja jeg fikk så utrolig mye fint. Og det morsomste er jo det jeg fikk av Adrian, jeg fikk ikke lov til å kjenne på det slik at jeg kunne gjette hva det var. Men jeg klarte å gjette riktig uansett, det var en neglelakk der i dyp rød farge akkurat slik jeg ønsket. Og bokserien Fifty shades, så nå har jeg nesten kommet halvveis i første boken allerede!

  -Iselin

 • Publisert: 25.12.2012, 18:42
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Selveste julaften!

 • Publisert: 24.12.2012, 10:50
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har ikke serlig tid til å blogge på julaften, så denne gangen blir bloggen laget dagen før.

  Det er virkelig ingen jul alle de herlige filmene som går på NRK. Jeg må få med meg Askepott, Reisen til julestjernen og jul med disney. For det er jo det jeg er vokst opp med, og det er i allefall krise om ikke Disneyjulen er med (er en stor Disney fan). Så dagen blir brukt til å stelle seg og sitte plantet i god stolen med litt julegodt og NRK.

  For å få litt julestemning på bloggen har jeg valgt å legge inn noen flere bilder fra da jeg testet kamera og tok bilder av juletreet.   God jul til alle sammen!

  -Iselin

 • Publisert: 24.12.2012, 10:50
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Kvelden før kvelden!

 • Publisert: 23.12.2012, 19:40
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har testet kamera litt mer, og tatt bilder av juletreet. Kommer til å legge ut en blogg i morgen med enda flere bilder fra juletreet, håper på å få noen fototips.

  Dagen i dag har gått til å levere ut flere gaver og pynte juletre. Syns det er så utrolig koselig, og etter pyntingen så stod julegrøten framme. Liker kvelden før kvelden jeg, nå sitter jeg egentlig bare og venter på at TV-programmet "Kvelden før kvelden" på NRK skal starte, for det er en tradisjon for å se på den (må jo få med oss grevinnen og hovmesteren vettu). I morgen blir det disney, askepott og reisen til julestjernen, før man skal ned til bestemor og bestefar å spise middagen. Siden vi har en hund som skal være alene hjemme så skal vi bare ta middagen hos besteforeldrene mine for så å dra hjem og pakke opp gavene. 

  Ble fornøyd med dette bildet! 


  Hva er planene deres for i kveld og i morgen?

  -Iselin

 • Publisert: 23.12.2012, 19:40
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hestebesøk!

 • Publisert: 22.12.2012, 18:36
 • Kategori: Blogg
 • Etter å ha kjørt Adrian hjem til familien sin i dag så tok jeg en tur bort til stallen der Silja står nå.

  For det er virkelig vanskelig å gi slipp på Silja, i år er det faktisk 10 år siden hun kom til verden og jeg har kjent henne helt siden da. 

  Jeg var der bare en kort tur i dag, for jeg og mamma skulle lage kakemenn også. Men jeg håper på at jeg får en ridetur med henne senere i ferien, savner virkelig å sitte på hesteryggen hennes. Jeg tror at Silja koser seg der hun er nå, hun har fint beite å gå på med masse skog og mange nye kamerater som hun kan leke med. Jeg syns den flokken hun har kommet i nå passer henne utrolig bra, endelig kan hun få bli jekket ned litt og ikke være øverst på rangstigen. Jeg ser jo at hun trives godt, og kjenner det på kroppen at jeg ønsker hun fremdeles skal være der (i allefall fram til jeg er ferdig med skolen)!


  Silja i forkant, med resten av flokken bak seg. Silja tar meg godt velkommen hver gang jeg kommer, med vrinsk og første man opp til meg :)  Pelsen hennes blir så mørk på vinteren, hun er mye lysere i pelsen på sommeren. Manen er fremdeles i den fine fargen sin.
  Det er så deilig å kan se disse gode og varme øynene igjen!
  Skogen de kan boltre seg i, veldig fint sted for en nordlandshoppe!


  Resten av flokken syns jeg var kjedelig så de gikk inn i skogen igjen. Silja fulgte etter dem en stund, men gikk ikke ut av synet.  Klø seg litt da


  Og et nærbilde, fordi jeg syns det er litt morsomt ^^, Den ene strømstolpen.

  Det var så utrolig deilig å se ponnien igjen!

  -Iselin

 • Publisert: 22.12.2012, 18:36
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Pepperkakehuset vårt!

 • Publisert: 22.12.2012, 09:06
 • Kategori: Blogg
 • Jeg er ingen typisk rosablogger, med outfit-blogger og slikt. Og siden jeg nå har fått nytt kamera, og trener meg på å bruke det så tenkte jeg å lage noen fine juleblogger i julen. 

  Det er i grunn litt for å få opp julestemningen min at jeg gjør det. Og samtidig syns jeg det er artig å få tilbakemeldinger på hva jeg eventuelt kan gjøre bedre på bildene og slikt, det er jo slik man blir flinkere. Så om dere har noen tips så er det bare å skrive det! 

  Vi har pyntet pepperkakehuset. I år ble det Adrian, pappa og jeg som pyntet det. Vi har i tillegg masse pynt rundt, så det ser ut som et hus med mange julekarakterer som bor der. Det gjør det hele litt koseligere. Jeg har den siste tiden hatt veldig lyst til å lære meg å ta nærbilder, så unnskyld for at det blir mange slike bilder. Det er så fint å se på sånne bilder, og jeg har så lyst til å lære meg det. Øvelse gjør mester, så jeg tar mange bilder på denne måten. Det kommer nok mange slike blogger en stund skal dere se. 

  Men her kommer i allefall bildene, håper dere liker det og får litt julestemning dere også ^^,


  Juletreet som er i hagen til pepperkakehuset. Dette juletreet er laget selv, tror det er mamma som har laget dette.   Nissene som står i hagen, med masse snø rundt seg.  Taket på huset!  Det kommer røyk opp av pipa
  Utedoen til pepperkakehuset  Noen nisser og snømenn. Ikke spør om hva som har skjedd med damens øye, så det ikke før jeg la det ut her.   Rådyret som koser seg i hagen  Hele brettet pepperkakehuset står på, med hagen og alt.

  Pleier dere å pynte det slik?
  Hvordan pynter dere pepperkakehuset?

  -Iselin 

 • Publisert: 22.12.2012, 09:06
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Mamma sin bursdagspresang!

 • Publisert: 21.12.2012, 12:05
 • Kategori: Blogg
 • Mamma har bursdag i starten av desember, men da jeg og Adrian var hjemme sist gang glemte jeg helt å ta med meg gaven. Så den lå igjen i Halden.

  Men på onsdag fikk mamma endelig gaven sin. Jeg tror hun likte den ganske godt, og jeg hadde egentlig lyst til å ha den selv, for den er litt annerledes. 

  Gaven ble kjøpt på julemarked oppe på Fredriksten festning, og jeg falt for gaven med en gang. Jeg kjøpe en musling og et smykke, i et sett. Og i muslingen skulle det ligge en ekte perle, men det morsomste ved gaven er at mamma fikk lov til å åpne musling selv og fiske ut en helt ekte perle. Det var utrolig morsomt å se på, og mamma slet ganske lenge med å få opp muslingen. For den hadde litt krefter kan man si. Muslingen lå i vann i en liten glassboks, og smykket lå ved siden av. Da jeg kjøpte det sa han fyren at det ikke er sikkert det ligger en perle der. Av og til kunne det også ligge to (jeg håpet i grunn litt på det, for det hadde vært litt morsomt) og av og til kunne perlen være så stor at den ikke fikk plass i smykket. Men da var det bare å ringe han og få byttet den i butikken hans. 

  Muslingene lager forskjellige farger på perlene, og mange mener at den som åpner perlen får den fargen etter et ønske den hadde. Så i buksanvisningen står det at i det du åpner skal du ønske deg noe, og fargen på perlen skal ha noe med ønske å gjøre. Det tror jeg i grunn ikke stemmer, men litt artig tanke er det jo. Perlen til mamma ble hvit (den så rosa ut i starten), og det betyr visst noe med helse. Mamma sin perle passet perfekt i smykket, så vi slipper heldigvis å bytte den, men til min store skuffelse så var det bare en perle der. 


  Her har mamma fått åpnet muslingen, og perlen lå der pent og pyntelig! Den så rosa ut i starten, men da vi så litt nøyere på den var den mer hvit.  Det fulgte med utstyr for å åpne muslingen, for de har ganske mye muskler til å være så små  Muslingen og boksen den lå i  Her er det vannet muslingen lå i, det var litt grumsete der.  Det fulgte også med et smykket som man kunne plasere perlen i. Her har mamma fått den plassert inne i smykket, det ble veldig fint!  Smykket  Et siste bilde av muslingen ^^,

  Hva syns dere?
  Var det en litt morsom presang, smykket ble jo veldig fint også?

  -Iselin 

 • Publisert: 21.12.2012, 12:05
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Kortspill

 • Publisert: 17.12.2012, 18:23
 • Kategori: Blogg
 • Det er kjempekoselig å sitte på kveldene å spille kort sammen med Adrian. Men vi spille alltid de samme kortspillene. Jeg kan flere kortspill, men da er det for 4 eller flere spillere. Er det noen av dere som kan kortspill som er for 2 spillere?

  Jeg tenker dette blir en veldig kort blogg, for har planer om å brodere litt videre på broderiet mitt. I morgen skal jeg pakke ned de siste tingene jeg trenger å ha med meg til Fetsund, så er jeg klar for å dra hjem til mamma og pappa å feire jul. Da kan det komme godt med, med noen nye kortspill. For jeg og pappa pleier å spille sammen, mamma er ikke med på spill annet enn på hytta.

  Legger med noen bilder jeg tok fra da jeg og Adrian spilte kort i helgen.

  -Iselin

 • Publisert: 17.12.2012, 18:23
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Tredje søndag i advent

 • Publisert: 16.12.2012, 15:20
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har ikke vært flink til å skrive noen juleblogger, og denne er vel det nærmeste jul man kommer på noen dager. 

  Jeg og Adrian har slappet av i dag, og kost oss mye med te og litt godteri. Det er jo ikke en helg uten litt kos. Vi har også spilt brettspill og kortspill i dag, noe som er veldig koselig. Slipper liksom alt maset fra TVen. 

  Og siden det var tredje søndag i advent tok jeg noen bilder så det faktisk skulle være en grunn til å lage en blogg. Jeg har egentlig ikke så mye mer å si enn det, og at det snart kommer til å bli mange ting å blogge om når jeg kommer hjem til fetsund og julen nærmer seg. Da skal det bli mange juleblogger da! Gleder meg virkelig til jul nå, og har til og med planlagt frisyre og antrekk for flere anledninger. Skal begynne å pakke i morgen, for på onsdag kommer pappa og henter oss. 

   
  -Iselin

 • Publisert: 16.12.2012, 15:20
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Levende lys!

 • Publisert: 14.12.2012, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • Jeg syns det å sette på litt levende lys gir en god og koselig stemning i stua. 

  Og siden jeg har nytt kamera testet jeg ut noen funksjoner jeg ikke har fått brukt på lenge. Litt rusten, og bildene er jo ikke helt perfekte kan man vel si. Men øvelse gjør mester, og dessuten er det jo koselig å legge ut litt bilder igjen!  Nå skal jeg fortsette å brodere litt.

  -Iselin

 • Publisert: 14.12.2012, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Da kan jeg nyte ferien fullt ut!

 • Publisert: 14.12.2012, 11:30
 • Kategori: Blogg
 • Nå har vi endelig fått vite den siste karakteren vår. For i år har vi at 2 skriftlig eksamen, pluss 1 hjemmeeksamen jeg leverte på onsdag. 

  De skriftlige eksamene var "grunnleggende kjemi" og "fysiologi, anatomi og histologi". Og det gikk ganske bra på begge to må jeg si. Jeg er jo ikke en som syns jeg gjør det så bra selv, men tror jeg skal si meg fornøyd nå. For i Kjemi fikk jeg A som er toppkarakteren, og i det andre faget fikk jeg B. Så jeg vil si meg ganske fornøyd med den også. Spesielt med tanke på at det var et kort mellomrom mellom kjemien og fysiologien, hvor fysiologien kom sist. 

  Så nå skal jeg nyte juleferien fullt ut. Ikke tenke på noe skole, slappe av og lade batteriene for nytt semester og nye eksamener etter jul. Nå sitter jeg å broderer på et stort hestebroderi jeg kjøpte i sommer. Det går i grunn litt sakte, ser det ut til. Men det er så smått, så selv om jeg har fått gjort mye så ser det så lite ut.... Litt deprimerende, men det kommer nok til å bli kjempefint når den er ferdig. Og jeg har ikke så mye mer å gjøre i dag heller. For jeg ligger sengeliggende fremdeles og prøver å bli frisk.


  Har ganske mye igjen, men her er ett nærbilde av broderiet mitt. Dere kan jo gjette hvor jeg broderer hen.


  Jeg har ganske mye igjen, for å si det mildt! Men men, blir spennende å se når jeg blir ferdig (om jeg noen gang blir det)

  Hva er planene deres for i dag?

  -Iselin

 • Publisert: 14.12.2012, 11:30
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • En dåre fri

 • Publisert: 13.12.2012, 13:55
 • Kategori: Blogg
 • Siden man er syk, så har man rukket å lese ut boken min.

  Jeg har lest utrolig mye i det siste og boken som ble lest ut i dag heter "en dåre fri". Det er en bok av Beate Grimsrud. 

  Selv om boken har fått bra terningkast syns jeg den var noe spesiell. Grimsrud skriver bra, og jeg blir jo veldig fanget av boken. Klarer nesten ikke å legge den fra meg, men fremdeles meget sær. Den er også bygd opp på en annen måte enn hva jeg er vandt med, og det er en litt rotete fortelling på en måte. Den hopper litt fram og tilbake, hvertfall slik jeg tolket det da. Det som kanskje traff meg mest om hele boken er når hovedpersonen Eli får en katt hun tar vare på, men det er fordi jeg kjenner meg så godt igjen. Den tryggheten Eli får rundt dyr, og den følelsen Grimsrud beskriver. Det er nesten som det er skrevet fr mine følelser også. Det viser hvor godt denne forfatteren kan skrive. 

  Tenkte å skrive det som står i omtalen bak på boken så dere kan få et lite innblikk om hva boken handler om. Dette er historien om Eli og stemmene hun har levd med hele livet. I barndommen dukker Espen, Erik og Emil opp, og i voksen alder, den stilige og dekadente kunstnerprinsen Eugen. Stemmene har i stor grad dominert hennes liv, hindret hennes livsutfoldelse og noen ganger drevet henne ut i psykosen. Eli er forfatter, og selv om kunstneren noen ganger har gavn av stemmene, trenger Eli hjelp til å makte hverdagen og retten til å bestemme i eget liv. Med sitt magiske lysende språk åpner Beate Grimsrud døren til en fascinerende og dramatisk verden. En gripende roman om et menneskes kamp mellom styrke og skjørhet. 

     Har dere planer om å lese boken, eller har dere lest den alt?

  -Iselin

 • Publisert: 13.12.2012, 13:55
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Nytt kamera!

 • Publisert: 13.12.2012, 12:37
 • Kategori: Blogg
 • Endelig ble det nytt kamera på meg også!

  Jeg og pappa har delt på et Nikon D3000 nå i noen år, men ettersom at jeg flyttet så måtte jeg leve uten kamera. Da kom tanken fort på å kjøpe et eget kamera, men det skulle vise seg at jeg aldri fikk gjort det. For hver gang jeg dro i butikken og skulle kjøpe det, så var de utsolgt. Og jeg var fast bestemt på hvilket kamera jeg ønsket meg, jeg ville ha Nikon D3100. 

  Ja, det er jo ikke det beste kamera. Men jeg mener at det er ikke noe vits i å kjøpe det beste kamera om man ikke skjønner det. For det er ikke kamera som lager bra bilder, det er fotografens kunnskaper! Av den grunn valgte jeg Nikon D3100 fordi den er helt lik det jeg og pappa delte på, men den har noen nye funksjoner som HD filming. Jeg kjøpte ikke med et minnekort, så fikk låne et av broren min. Slik at jeg kan teste litt fram til jeg kommer hjem til Fetsund. 

  Nå er jeg jo litt rusten på bildene, men noen bilder fra stua i leiligheten vår da.  Nå skal det bli lettere å kunne blogge med litt fine og nye bilder på bloggen! 

  -Iselin

 • Publisert: 13.12.2012, 12:37
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Følger trenden...

 • Publisert: 11.12.2012, 12:32
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke så mye jeg følger når det gjelder trender, men nå skulle jeg tydeligvis det. 

  Det er mye sykdommer ute og går, og alle er enten hjemme fra jobb eller skole. Jeg pleier som regel å være frisk da alle andre er syke, og bli syk i ferier når alle andre er friske og gan gjøre mye gøy. Men i år skulle det tydeligvis ikke bli sånn. Jeg pleier som regel å bli syk bare en gang i året, men da jeg blir syk så er jeg fryktelig syk en uke også er alt over. 

  Det begynte på torsdag kveld/natt, hvor jeg fikk utrolig vondt i hodet. Jeg liker ikke å ta paracet, eller medisiner generelt, men nå måtte jeg ty til 2 paracet. Adrian merket jo på meg at jeg ikke var i form, og i helgen ble det absolutt ikke noe bedre. Og nå kjenner jeg at halsen stryker med.... Jeg har en skade på stemmebåndet etter en virusinfeksjon da jeg gikk i 7 klasse, så jeg mister for stemmen og sliter med å puste. 

  Men men, syk må man jo bli av og til også. Og blir nok ferdig med å være syk fram til jul, og kan bruke julen til å slappe av og kose meg med familien. 


  Håper jeg får treffe igjen denne lekre dama i ferien! :) Det finnes ingen ferie uten henne!

  Ellers, så kan jeg jo si det at jeg har slappet av i dag. Adrian har eksamen, så han er ikke hjemme. Derfor har jeg sett på enda en disney klassiker, og driver å skriver anmeldelse til den nå. For jeg har planer om å skrive en anmeldelse til hver disneyklassiker som finnes hittil i allefal :)

  Håper dere får en fin da ^^, 

  -Iselin

 • Publisert: 11.12.2012, 12:32
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Mine første digitale tegninger

 • Publisert: 10.12.2012, 19:41
 • Kategori: Tegninger
 • Det har vært ganske stille her noen dager nå. Jeg jobber meg hjemmeeksamen, og tiden går for det meste til å skrive om etikk. 

  Men tenkte så sakte, men sikkert å skrive en liten blogg om de første digitale tegningene mine. Jeg ser jo det at jeg har forbedret meg litt, men ser også jeg har mer å forbedre når jeg ser på de nyeste tegningene mine. 


  Dette er den aller første, jeg tegnet den sikkert 25 desember for 2-3 år siden når jeg fikk tegnebrettet mitt :P

  Etter det hadde jeg en liten pause, for jeg syns det var vanskelig. Og om jeg tegnet så slettet jeg det like fort. Men så en dag ville jeg skrive en blogg på hest.no, og fant ut at jeg ville prøve å tegne hest på PC på en eknel måte. Bloggen min kom på forsiden av hest.no, og jeg var strålende fornøyd. Men i ettertid ser jeg hvor mye feil og mangler det er ved denne tegningen. 


  Min gamle fôrhest, og moren til min ponni. Den søte snille Vindy!

  -Iselin

 • Publisert: 10.12.2012, 19:41
 • Kategori: Tegninger
 • 4 kommentarer
 • Jul i vår stue!

 • Publisert: 05.12.2012, 11:18
 • Kategori: Blogg
 • Endelig begynner det å se ut som det er jul i vår leilighet også.

  I helgen så laget jeg meg litt julepynt mens jeg var hjemme hos mamma og pappa. For mamma hadde limpistol som jeg trengte. Og rett før helgen skrubbet jeg leiligheten, og gjorde ordentlig rent her. Og satte på fine røde juleduker. Men nå har pynten kommet i tillegg og det har blitt jul i vår stue også.


  Nissene jeg laget har fått en plass i vinduskarmen.

  Jeg laget også en adventsstake for en stund siden, og bloggen skulle komme ut for evigheter siden. Men jeg henger litt etter når det gjelder skrivingen. Så det får komme nå. Adventstaken her kjøpt på panduro, også har jeg pyntet den litt. Den er vel ikke helt slik jeg tenker jul er, for jeg er et tradisjonsmenneske. Men det ble en løsning når man ikke har alt man trenger osv...


  Er fremdeles litt søt da :)


  Christmas is here! :)

  Jeg har tatt meg fri fra skolen i dag, fant ut at forelesningen (som ikke er obligatorisk) ikke var noe jeg trengte å få med meg. Så jeg skal være kreativ i dag, prøve å gjøre ferdig presangene til venner, også skal jeg en liten tur ut å kjøpe såler til de nye skoene mine, sånn at de ikke blir så kalde nå som det har kommet snø. For endelig har snøen kommet til Halden også!


  For første gang på lenge så begynner jeg å få en julefølelse. 

  Veldig deilig å våkne til kram snø, som knirker under føttene!

  Håper alle får en riktig fin dag.

  -Iselin

 • Publisert: 05.12.2012, 11:18
 • Kategori: Blogg
 • 11 kommentarer
 • Filmanmeldelse: Lorax

 • Publisert: 04.12.2012, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • Jeg heter Lorax, jeg snakker for trærne. Og jeg vil få si noen ord, ja svært gjerne. Om den historien som dere nå skal få se, så skjedde den virkelig. Ingen tvil om det. Men det er mer i historien enn det som er sagt, så følg nøye med nå mens jeg åpner første akt. 

  - Lorax, skogens vokter (2012)


  Printscreen under filmen. Her ser vi Loraks sammen med noen av de andre søte dyrene i skogen. 

  Slik starter filmen Lorax. Filmen er basert på en bok som Dr. Seuss skrev i 1971. Dette er en barnefilm, av kategori musikalsk komedie. Den er 3D-animert. Filmen ble utgitt i Mars 2012, fra produksjonsselskapet Illumination Entertainment. Ja klart, det er en barnefilm. Men som dere kommer til å skjønne er jeg en person som elsker disneyfilmer og andre tegnefilmer. 

  Handling:

  Jeg har ikke lyst til å avsløre noen hemmeligheter ved filmen når jeg skriver en anmeldelse, men er så redd for at jeg kommer til å gjøre det fordet. Så derfor skal jeg prøve her å gjøre det så enkelt som mulig. som dere sikkert kan skjønne fra det som står over handler filmen i all hovedsak om Lorax. Lorax er en mystisk skapning, som snakker for trærne og passer på slik at skogen er slik den bør være. I balanse. Men slik blir den ikke for alltid. Selnokken tjener penger på å lage "tring" ut av trærne. Og trærne forsvinner sakte men sikkert. Lorax prøver så godt han kan, men får det ikke til. Selv med sine mystiske og kraftfulle krefter så vil ikke Selnokken høre på hans råd. Til slutt kan ikke selnokken tjene noe mer, for han har hugget ned alle trærne. Alle venner forlater han, og dyrene som engang levde i skogen drar på flyttefot sammen med Lorax. Selnokken blir alene igjen, i dårlig luft og i skam over hva han har gjort. Men kanskje redningen er på vei. For Ted, en ung gutt som lever i byen, prøver å finne den perfekte gaven for sin store kjerlighet.


  Tillit mellom Lorax og dyrene gjør at dem kan samarbeide, og ha en større kraft enn én person har alene.

  Kvalitet og teknikk:

  Jeg er overrasket over hvor flinke produsentene har vært. De har fått mange små detaljer med, som gjør filmen hakke mer magisk. De har vært spesielt flinke på stemningsmusikken og lyset. Himmelen har vært deres største virkemiddel for å skape lysstemningen, og de har gjennomført den ganske bra. Stemningsmusikken setter bare prikken over i-en i denne sammenhengen. Resten av musikken er derimot noe jeg følte ikke ble så bra. For min del ble det litt mye med slik musikk, men det passer på en måte bra inn alikevell. Jeg føler bare stemmene på den norske versonen ikke passet helt, og at sangene gikk enten litt for mørkt, men for det meste litt for lyst. 

  Vurdering:

  Dette blir en kort liten anmeldelse, men jeg mener at filmen bør få en liten karakter (eller i mitt tilfelle stjerner). Jeg har vurdert lenge på denne filmen, for jeg syns det er litt vanskelig. Men tror den jeg har kommet på passer etter mine behov i en slik film. Det som er litt spennende med filmer er at man ikke har de samme meningene, og det syns jeg er helt greit. Kanskje noen syns denne filmen er mye bedre, eller mye dårligere enn hva jeg syns. Men slik jeg vil se på den så føler jeg at jeg har truffet riktig i forhold til karakter også.   Grunnen til at filmen får en 3 er, er fordi at jeg syns sangene blir litt masete. Og enkelte ganger er det til og med vanskelig å få med seg hva de sier. Men den får også masse pluss for sin handling, og som lorax sier. Det som ikke blir sagt, men som er viktig i filmen. Filmen handler ikke bare om hvordan trærne blir borte, men hvordan miljøet rundt blir påvirket av det. Hvor dårlig det blir, og det er ganske aktuelt i dagens debatter om miljøendringene. Filmen handler i all hovedsak om det, men på en litt mer overdreven måte. Slik at vi på en rask måte kan se hva som kommer til å skje om vi endrer for mye på naturen vår. Dette syns jeg er et utrolig bra tema, og de har fått det fram på en så utrolig god måte i filmen. Filmen i seg selv er egentlig en 4-er mener jeg, men noen små ting her og der som gjør den til en sterk 3-er. Enbefalt aldersgrense er vel fra 5-år og oppover. For det ligger mange meninger bak som selv de vokse bør tenke på!

  -Iselin

 • Publisert: 04.12.2012, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • En aktiv dag!

 • Publisert: 03.12.2012, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • Det er lenge siden en blogg har kommet ut nå. Så er vel kanskje på tide med en liten oppdatering?

  Jeg kan jo alltids starte med at vi var i Fetsund i helgen. Jeg og Adrian. Og fikk blant annet møte på min kjære ponni igjen, noe jeg syns er herlig. Men var ikke så lenge ettersom at det både var mørkt og Adrian skulle en tur til familien sin i Aurskog. Lørdagen gikk da videre til å hjelpe mamma med litt ting, og dra en tur ut på juleshopping. Jeg er snart ferdig med alle julepresangene, har egentlig bare å gjøre ferdig noen selvlagde gaver. Og i tillegg finne presang til mamma og pappa (syns de er vanskelig å finne noe til). Også pyntet vi pepperkakehus. Vi har aldri pleid å pynte det så tidlig, men siden jeg mest sannsynlig ikke kommer hjem før julen starter i full gang så syns jeg det var litt koselig å gjøre det sammen med mamma og pappa. Og vi fikk oss en god latter da mamma klarte å knuse den ene veggen og måtte pusle det sammen igjen. Søndagen gikk til stor middag sammen med hele familien, med småbarn og alt. Så jeg fikk endelig (det er så lenge siden) se igjen mine to tantebarn. Det var utrolig koselig!


  Det ene lille tantebarnet mitt på nå 2 år. Hun er så søt. Bildet er tatt av pappa i sommer. 

  Jeg som trodde jeg var verdig med eksamen før jul trodde feil, for jeg har en hjemmeeksamen som jeg holder på med for øyeblikket. Den skal være ferdig den 17 desember, og er en gruppeoppgave. Vi har egentlig kommet et godt stykke på veien. Nesten halvveis, så vil si at gruppen vår jobber ganske effektivt. 

  Etter å ha vært på skolen i mange timer, og jobbet sammen med gruppen følte jeg meg inspirert til å gjøre mye rart i dag. Så da jeg kom hjem til leiligheten så tok jeg oppvask, handlet, småvasket litt rundt her og gjorde det koselig til Adrian skulle komme hjem fra skolen. Han har eksamen i morgen, så nå sitter vi og jobber litt hver for oss. Men det er jo sånn det blir i disse periodene. 

  Jeg har endelig kommet over en liten knekk, som jeg har slitt med de siste ukene. Ikke har jeg orket å tegne, skrive eller bli inspirert av noen ting. Men nå er mulighetene igjen åpnet seg. Og det er i grunn litt deilig. Resten av kvelden blir vel til å skrive litt mer på oppgaven, og komme i gang med en liten blogg til. Som jeg kan legge ut litt senere i løpet av uken. 

  -Iselin

 • Publisert: 03.12.2012, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • hits