isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Min herligste!

 • Publisert: 30.10.2012, 14:52
 • Kategori: Blogg
 • Han er kanskje stor i alder og i høyden, men det er så lite som skal glede han. Han er som en liten gutt.

  Den dagen jeg og Adrian gikk en tur for å ta litt høstbilder, så ble Adrian min modell (ikke helt planlagt da)  for at jeg skulle trene litt på kamera igjen. Det å be han om å stå "sånn", eller gjøre "sånn" er ikke bare bare. Det er nesten som å spørre en sau om å ikke være så dum :P

  Men Adrian var jo flink da, han lekte rundt på baksiden av barneskolen Hovinhøgda. Lillegutten kom til sitt beste sted da :) Og jeg fikk jo tatt ganske mange fine bilder fordet. Er egentlig fornøyd med noen av bildene. Men det hjelper på at han er så søt som han er da :)   Jeg har forresten laget med 2 vannmerker. Disse er ganske enkle i forhold til de jeg ønsker meg, men det kommer etterhvert når jeg har tid. Lagde disse vannmerkene på toget til skolen i dag ^^, Håper dere likte bildene. Selv om de kunne blitt mye bedre ved litt redigering, men nå er det ikke så lenge igjen til eksamen. Sååååååå her sitter jeg og øver i vei ^^,

  -Iselin

 • Publisert: 30.10.2012, 14:52
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Høstens bilder!

 • Publisert: 29.10.2012, 20:22
 • Kategori: Blogg
 • Har vært i Fetsund i helgen. Og der har høsten kommet veldig godt på vei, og da var det også tid for å ta litt bilder. Mens andre tar bilder av snø og hvite fine stemningsbilder, så får jeg og Adrian nøye oss med gule og fine høstfarger fordi vinteren ikke har kommet til oss enda.

  På lørdagen så tok pappa, Adrian og jeg en tur til Strømmen storsenter. Fordi jeg skulle kjøpe meg et kamera på tilbud, men så hadde dem ikke flere igjen. Det var dårlig butikk syns jeg, for jeg ville ha Nikon D3100, også fikk jeg ikke den uten VR objektiv. Men han gutten som jeg snakket med sa at de skulle ha flere igjen av den med VR objektiv, så da ble det til at jeg skulle bruke 1500 mer på den. Men etter at alt var ordnet og jeg kom til kassen fikk jeg høre at den var solgt ut. Eller Expert hadde solg de med VR objektiv som de uten, og derfor har de tapt mye penger på det. Syns de som kjøpte kamera rett før meg var noe heldige :) Skulle ønske jeg var en av dem!

  Jeg har jo ikke tatt bilder på en god stund. For jeg har jo ikke et kamera her i Halden, så jeg og Adrian tok en tur til en barneskole i nærheten av der mamma og pappa bor og tok bilder. Det var jo så høststemning der. Men bildene er jo ikke helt optimale, rett og slett fordi jeg har litt rusten teknikk på bildene. Og Adrian har egentlig aldri brukt et slikt kamera før, men noe bra ble det jo. Hadde egentlig planer om å fikse på de, slik at bildene ble enda litt bedre. Men det har jeg virkelig ikke tid til om dagen (så det blir vel aldri gjort uansett).

   
  Elsker det siste bildet her ^^, og hadde blitt enda bedre om jeg hadde orket å redigere på det litt ^^,

  Håper dere likte høstbildene våres! :)

  -Iselin

 • Publisert: 29.10.2012, 20:22
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Nerden Iselin

 • Publisert: 25.10.2012, 13:57
 • Kategori: Blogg
 • Snart er det helg, og det skal bli deilig! For i helgen turer jeg og Adrian til Fetsund :)

  Men før helgen skal starte er det flere ting jeg må gjøre. Jeg sitter blant annet på skolen nå, og leser om hjerte og lungene. For på mandag skal vi ha prøve om det som jeg fortalte om i forrige blogg. Og ikke nok med det så skal jeg nok lese mer i helgen også, for det er mye som må sitte i hodet. Men det gjør ikke noe, for det er gaske spennende. Grunnen til at jeg sitter på skolen og ikke hjemme er fordi jeg snart også skal ture til vaksinasjonskontor, for å ta hepatitt B-vaksinen. Vi driver jo å tar blodprøver, og det er greit å være på den sikre siden sånn at man ikke får den selv. 


  Boken vi bruker! Men jeg drikker ikke kaffe nå da, er et gammelt bilde. Gidder ikke å ta bilde og se ut som en tulling her i kantina på skolen. 

  Jeg gleder meg veldig til å komme hjem nå kjenner jeg. For det klør i fingrene mine etter å få se Luzy (hunden vår) igjen, og få se mamma og pappa igjen! Jeg og Adrian får jo ikke lov til å ha dyr her i Halden, så får ta en liten overdose på dyr når jeg kan. Blir nok noen koselige gåturer med Luzy i helgen. 


  Luzy, hun er så utrolig pen!

  Blir ikke så mye mer enn denne lille bloggen i dag. For nå skal jeg grave nesa ned i boken og være flink jente igjen x) 

  -Iselin

 • Publisert: 25.10.2012, 13:57
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Mikroskopering: hjerte og lunger

 • Publisert: 24.10.2012, 20:09
 • Kategori: Studentlivet
 • Og her kommer da en liten oppsummering om hva jeg har gjort starten på denne uken her. For vi har vært i et lite samarbeid med idrettsstudentene i Halden.

  På mandagen samlet vi en hel gjeng på ca. 60 idrettsstudenter og vår lille klasse på ca 20 bioingeniører. Første dagen var vi nede på laben, og jobbet med to oppgaver. Oppgavene gikk ut på at noen idrettstudenter skulle løpe opp og ned trappene, hyperventilære og hypoventilære. Og mens de gjorde det, så skulle vi bioingeniører ta kapillærprøver av dem (blodprøver i fingeren), for så å måle det på et utstyr og se hvor mye laktat de hadde i blodet, trykket på karbondioksid og pH verdiene. Stakkars de studentene, som måtte bli stukket så mye. Og mange av dem var jo ikke helt fan av stikkingen, men det gikk jo greit da. Det ble desverre ingen bilder fra denne dagen. 

  Tirsdagen gikk derimot over på et område av studiet vi ikke har gjort så ofte (faktisk var det første gangen). Vi dissekerte sau! Jeg syns det på en måte virker litt feil å gjøre det, det virker ikke helt etisk riktig ut. Men så kan jeg trøste meg med at mens vi fikk bruke hjertet og lungene til sauen nyttig så er det noen andre som spiser de mer spiselige delene i fårikålen sin. Jeg har ikke så lyst til å fortelle mer om det, for jeg har litt delte meninger om det. Av samme grunnen dropper jeg også å legge ut bildet av det, ser litt groteskt ut.

  Det som skjedde i dag kan jeg snakke litt mer om, og faktisk vise bilder fra. For i dag mirkoskoperte vi igjen, men denne gangen så vi på lunge og hjerte. Det er egentlig ikke så mye mer å si om det, annet at vi så litt forskjellig rusk i lungene, så kanskje den personen som det er et avsnitt av røyket ang gang i sin tid. Og i hjertet fant vi også noe som kunne minne om et infarkt. Håper dere liker bildene da. 


  Lungen, men epitellaget øverst av det rosa. Hvis dere ser litt nøyere etter så er det faktisk flimmerhår (små hårvekster) helt ytterst som renser luften for masse basilusker vi puster inn. Det helt hvite er hulrom i alveolene (luftbobler i lungene)


  Lungene igjen


  Hjertemusklene, de rosa delene er muskelfibrer. På bildet er det også røde blodceller, og cellekjerner i fibrene.


  Hjertet kuttet i tverrsnitt, det forrige var langsgående snitt. 

  Håper dere likte bildene, har noen få bilder fra disseksjonen også. Men tror jeg dropper å legge det ut.

  -Iselin • Publisert: 24.10.2012, 20:09
 • Kategori: Studentlivet
 • 3 kommentarer
 • En prikkete hest!

 • Publisert: 23.10.2012, 10:26
 • Kategori: Tegninger
 • Den siste tiden har jeg prøvd noe nytt innen for tegning. Og jeg er faktisk fornøyd med resultatet, med tanke på at det er aller første gangen jeg prøver det til og med. 

  Jeg har brukt en penn med spiss tupp, og laget prikker. Dette for å få laget skygger på tegningen. Og for å prøve noe nytt (nytt for meg i alle fall). Jeg har hentet inn mange forskjellige tips både her på blogg.no av andre bloggere og tenkte jeg skulle prøve det selv. 


  Her er et bildet av hesten jeg har brukt som modell, og min ferdige tegning. 

  Jeg startet med å legge på ruter på bildet i photoshop, og i tillegg lage like store ruter på et ark. Det tok sin tid, men det er for at jeg skal kunne klare å lage proposjonene ganske like, er ikke så dreven på det enda. Så det er rett og slett for å hjelpe meg litt. Deretter startet jeg å tegne med en blyant, for å få en skisse. 


  Skissen min, tegnet med blyant!

  Nå var tiden for å starte med det som ble helt nytt for meg. Pennen skulle frem, og jeg skulle starte å lage prikker. Jeg har laget prikker overalt, selv på de tynneste strekene. Det vil si at jeg løfter opp pennen hver gang, ikke en eneste strek. Og det tar laaaaaaaang tid!


  Her har jeg blitt ferdig med pennen, og som dere kan se har jeg droppet noe av det som var med på skissen. Litt fordi jeg var redd for å ødelegget det. 

  Så var det å viske vekk alle rutene og skissestrekene. 


  hihi ^^, 


  Ferdige tegningen! 

  Tok noen bilder, slik at dere kan se litt nærmere på detaljene


  Mulen, her endret jeg litt!


  Manen og ørene!


  Øyet, endret litt her. Fordi jeg var redd for å ødelegge!


  Starten på halsen, med litt skygger.

  Håper dere likte tegningen min! Brukte rundt 4 timer, litt over det på denne. Men tegnet ikke sammenhengende da, har litt annet å gjøre om dagen.

  -Iselin

 • Publisert: 23.10.2012, 10:26
 • Kategori: Tegninger
 • 16 kommentarer
 • En fin helg!

 • Publisert: 22.10.2012, 17:29
 • Kategori: Blogg
 • Blogg, har jeg virkelig en blogg? Det virker ikke sånn!

  Sorry, jeg er virkelig ingen god blogger om dagen. Men denne helgen har jeg faktisk en gangske grei unnskyldning. I helgen fikk jeg og Adrian besøk av Adrian sin ene trillingbror, Daniel. Det var utrolig koselig, og vi hadde en fantastisk helg. Vi startet helgen med middag på fredag, også satt vi å snakket til ørene falt av. 


  Gutta da! :)

  Vi fikk roser på fredagen, av noen veldig gode venner av Adrian sin familie! Det var veldig koselig, og at de i det hele tatt orket å være med helt hit for å se på leiligheten vår var jo veldig koselig!


  Jeg hadde ikke en vase som var stor nok, så vi måtte ty til norgesglass :P Så nå vet jeg hva jeg ønsker meg til jul :)

  Helgen fortsatte videre med å se på mange episoder av House MD og snakke videre. I tillegg til at jeg lagde mat så disse glupske hestene kunne spise litt (neida, men de spiser i allefall ikke for lite mat). Også gikk vi rundt i halden by, nesten helt opp til festningen også.

  Det kommer forresten en blogg om ikke så lenge, om et nytt tegneprosjekt. Så dere får følge med!

  -Iselin

 • Publisert: 22.10.2012, 17:29
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Sjømonster!

 • Publisert: 17.10.2012, 15:36
 • Kategori: Tegninger
 • Jeg fant ikke på en morsom tittel til denne tegningen. Så det blir bare sjømonsteret.
  Det er mye jeg ikke er fornøyd med da det kommer til mine tegninger, og denne er virkelig ikke et unntak. Men jeg er fornøyd med noen av delene også da. Blant annet begynner jeg å få tak på de rillene på magen til trager og monstere. Og i tillegg syns jeg at tennene ikke ble så halvdårlig (jeg hater tenner, for det er så vanskelig!). Men har fremdeles mye igjen å lære innen denne type tening. I tillegg syns jeg at skyggeleggingen min denne gangen ble utrolig dårlig. Men har aldri tegnet med mye skygger og slikt før, så får også bare ta det som læring. Derfor er det lite skygger på denne tegningen. 

  Håret på dette monsteret skulle også ha masse fargespill, men fikk det virkelig ikke til. Så jeg endte opp med noen lysere striper, for å livne opp litt i det i alle fall. Selv om jeg ikke er 100% fornøyd med den, så syns jeg at jeg har lært mye på de siste tegningene. Og jeg håper dere liker den!

  -Iselin

   

 • Publisert: 17.10.2012, 15:36
 • Kategori: Tegninger
 • 10 kommentarer
 • ingen god blogger!

 • Publisert: 16.10.2012, 17:00
 • Kategori: Blogg
 • Vel, jeg kan ikke akkurat skryte på meg noe kjempegodt bloggerforfatterskap. Men jeg blogger jo når jeg har tid og lyst, det er jo det viktigste. 

  Det har skjedd mye siden siste bloggen min ser jeg. Blant annet fikk jeg og Adrian besøk i helgen, av en av mine bestevenninner og hennes kjæresete. Yliana og jeg har kjent hverandre i ca. 13-14 år, så det var kjempekoselig med besøk fra dem. Vi spilte masse brettspill, av slagene Alias og kokkelig monke.

  Mellom all blogg og fritid har jeg jo denne fantastiske skolen min da. Denne uken er helt grei egentlig. Har hatt fri i dag (tirsdag) og har fri i morgen (onsdag). Og i tillegg har jeg korte dager på torsdag og fredag. Veldig fornøyd med det, men det er fremdeles en del ting å gjøre. Jeg sitter med seminaroppgaver fra a-r, og mange av disse oppgavene trenger man å skrive mye på. I tillegg har jeg andre optikk oppgaver angående mikroskopet, også har vi en prøve til uken jeg bør begynne å lese til. Prøven er i kjemi, så håper den går greit. Det har gjort det på alle de andre prøvene jeg har hatt i det faget. 


  Hihi ^^, Bare for å vise frem mitt stolte arbeid!

  Mamma har vært i Halden i dag. Så jeg fikk besøk av henne. Vi tok en tur på Sparkjøp, hvor jeg kjøpte meg en ny film. Pus med støvler er filmen jeg kjøpte meg. Håper den er noe å se på, ettersom jeg elsker animasjon og tegnefilmer. Ja, jeg vet det ikke er veldig "voksent", men det er slik jeg er. Kan jo fortelle dere såpass at jeg har hatt store ønsker om å tegne for disneyfilmer, og jeg elsker virkelig disney!

  Når vi kommer innom ordet tegning, kom jeg faktisk på at jeg jobber med en tegning for øyeblikket. Den blir nok ferdig om ikke så alt for lenge, og da blir den lagt ut her. Jeg tenkte dere kunne få en liten snik-titt på den, og den er av disney-stil den også. Det er et monster, slik som forrige tegning. Så håper dere overlever enda en fantasitegning. Etter denne tenkte jeg å kanskje starte på et portrett og se hvordan det fungerer. 


  Dere kan jo få gruble litt på hva denne skapningen er til den kommer ut! 

  -Iselin

 • Publisert: 16.10.2012, 17:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Endelig kom dagen!

 • Publisert: 12.10.2012, 20:01
 • Kategori: Tegninger
 • Nå er jeg endelig ferdig med dragen! 

  Tegningen var egentlig påbegynt for lenge siden, men jeg fikk nytt operativsystem og harddisk og da ble tegnebrettinstillingene slettet. Jeg har derfor ikke fått tegnet på ganske lenge. Men i dag fikk jeg gjort det da! :)

  Jeg er jo ikke fornøyd med tegningen, men får skylde litt på det at jeg også har fått ny Photoshop. Å gå fra CS4 til CS6 var virkelig ikke bare bare. Jeg har i tillegg ikke drevet med det på lenge, så jeg følte jeg var helt fersk i det igjen. På slutten kan jeg vel si det gikk bedre, men fremdeles litt rart ^^, Får bare sette meg ned og tegne litt til, så går det nok over.

  Håper dere likte tegningen min da, den er tegnet på frihånd. Jeg tegnet den på papir på hytta, scannet den inn og tegnet deg så digitalt. Har hatt inspirasjon av flere dragefortellinger og en bok med forskjellige tegninger i.

  -Iselin

 • Publisert: 12.10.2012, 20:01
 • Kategori: Tegninger
 • 2 kommentarer
 • Vi mikroskoperer!

 • Publisert: 08.10.2012, 18:51
 • Kategori: Studentlivet
 • Haha, jeg må le litt av meg selv. Jeg føler meg ikke så bra der jeg går rundt på skolen og tar bilder av alt mulig. Men da har jeg i allefall noe å fortelle til dere andre som leser bloggen min da. 

  På skolen i dag skulle vi drive med mikroskopering igjen. Denne gangen skulle vi se på litt mer enn bare blodceller og litt hud. Vi skulle i tillegg få se på tynntarm og lever i tillegg. Tenker jeg ikke skal skrive så mye, men heller fortelle litt underveis på bildene. 


  Her er det et hudpreparat. Det brune der er nok fra en føflekk eller noe slikt.


  Et leverpreparat. Her har vi litt av de formene som en lever skal ha. 6-kantet med et senter som var en slags senterarterie (?)


  Tynntarmen, med sine tarmtotter.


  Inne i tarmen vår har vi muskler. Musklene er i forskjellige retninger (2 lag i forskjellige retninger) slik at den får de funksjonene den har. Her kan vi se disse musklene. Pilen i bildet er bare fra da vi hadde felles mikroskopering og læreren fortalte og viste i preparatet.


  Denne her er litt skummel. Dette er kreftceller, alle de svarte cellene er kreftceller. 


  Fettceller, litt morsommere enn den over.


  Denne husker jeg ikke hva var, menmen..


  De knall rosa/røde cellene som ligger innenfor de litt mørkere er slimproduserende celler. Disse cellene er i leveren og produserer det slimet som er i dem.


  Nå kan dere lure litt på hva dette er nå!

  Haha, Vi fikk gruble lenge over hva dette siste preparatet var. Og til slutt fortalte læreren at det er et lite snitt av lillhjernen. Men ikke til ett menneske såklart, mest sannsynlig er det lillehjernen til en sau. Nå er det mer skolearbeid som venter på meg før jeg tar kvelden.

  -Iselin

 • Publisert: 08.10.2012, 18:51
 • Kategori: Studentlivet
 • 7 kommentarer
 • Mine plakat-tegninger

 • Publisert: 05.10.2012, 08:01
 • Kategori: Tegninger
 • Jeg syns det er utrolig morsomt å tegne, og en av mine store drømmer var å tegne for Disney. Jeg har alltid lyst til å tegne, og jeg tror virkelig ikke at jeg hadde klart meg uten det for sånn veldig lenge. 

  Jeg husker da jeg var liten, så kunne jeg og pappa bruke hele søndager på å drikke kakao og tegne. Og jeg så opp til pappa, han var så utrolig flink! Og siden han var så flink skulle jeg bli like flink, derfor var det mye øving. Øving hele tiden, og jeg fant fort ut at tegning var litt min greie. Jeg blir jo aldri fornøyd med mine egne tegninger, men jeg syns det er gøy og da er det verdt det. 

  Som sagt ville jeg veldig gjerne tegne for disney. Og jeg husker at jeg møtte en som hadde jobba med å tegne mikkemus i fantasiafilmene, jeg var helt på tuppa. Tenk å møte noen som har gjort det! Wow, og det var enda en motivasjonsfaktor i livet mitt. Etter det begynte jeg å tegne tegninger på A3-ark. Atså større ark enn de vanlige A4. Og jeg kunne tegne lenge og mye. Men de tegningene har aldri kommet ut på bloggen min eller noe, og det er bare familie som har sett dem. Nå tenkte jeg å dele mine tegninger med dere.

   
  Vi starter med Tarzan, en av de jeg syns er morsomst å tegne! Så det kommer til å komme flere bilder av han.


  Askepott da ^^, I farger, maaaange farger


  Dumbo!


  Timon og Pumbaa :)


  En uferdig tegning av vaskebjørnen i Pocahontas ^^,

  Håper dere likte bildene! :)

  -Iselin
   

 • Publisert: 05.10.2012, 08:01
 • Kategori: Tegninger
 • 10 kommentarer
 • Lite tid, mye å gjøre!

 • Publisert: 03.10.2012, 17:56
 • Kategori: Blogg
 • Wow! Nå er det lenge siden jeg sist klarte å blogge. Det har skjedd så utrolig mye den siste tiden, og bloggen har jeg måtte legge på hylla. Det er rare greier det der. Føler jeg av og til er kjempeflink til å blogge, men så stopper det opp en periode. Jeg skjønner ikke at folk har tid til å blogge så mye hele tiden.

  Det har vært veldig mye skole den siste tiden, og nå kjenner jeg det er godt med litt mindre å gjøre. Vi har ikke høstferie, så jeg går fremdeles på skolen denne uken. Og hadde faktisk en prøve i dag.... Jeg kjenner at jeg savner feriene, og jeg gleder meg til jul. Å kunne koble ordentlig ut har jeg ikke mange mulighetene til nå i alle fall. Og om 7 uker er det eksamen, og mye som må til før det også.


  Hihi ^^, Vi er litt søte da :P 

  å mandagen så hadde jeg og Adrian et lite jubileum. Den dagen var det nemlig 1 år og 6 mnd, side Adrian gav meg en ring og lurte på om vi skulle bli sammen. 1 april, og det var virkelig ingen aprilspøk. Vi er ikke forlovet, for dem som tenkte det siden jeg nevnte en ring. Men ringen er en gave jeg fikk av han samme dag.

  Nå er det tid for enda mer skole. Vi har seminar på fredag i fysiologi, anatomi og histologi og derfor må jeg nesten jobbe litt til det. Og til helgen så tenkte jeg å ta meg ganske mye fri, så da blir det kanskje litt blogger da^^,

  -Iselin

 • Publisert: 03.10.2012, 17:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • hits