hits

Isseliten

den lille jenta med store drømmer

Sel i Glomma!

 • Publisert: 26.09.2012, 16:57
 • Kategori: Blogg
 • Føler meg som den bygde jenta, med denne blogg. Men det får så være. 

  På vei til skolen i dag så jeg noe merkelig i elven rett ved skolen. Da jeg kom opp på gangbruen tittet jeg ned og så etter. Først trodde jeg det var en flaske, men den var så utrolig stor. Og dessuten gikk den av og til mot strømmen. Men så viste det seg å være en sel som titta på meg! Jeg var raskt opp med mobilen for å ta et bilde, men selen var ikke mye fotogen. Med en gang jeg hadde fått tatt et bilde (et dårlig ett) så gikk den under vann og jeg klarte ikke å se den igjen. 

  Nå vet ikke jeg om det er vanlig syn i Fredrikstad, men dette var noe helt nytt for meg!


  Så søøøøøt!

  -Iselin

 • Publisert: 26.09.2012, 16:57
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Er i lykkerus!

 • Publisert: 26.09.2012, 08:19
 • Kategori: Hobby
 • Hva er vel bedre enn å kunne møte en bestevenn igjen. Silja, en nordlandshest, som jeg har fulgt igjennom hele oppveksten. Det er fantastisk å kunne se henne igjen!

  Jeg, Adrian (kjæresten min), Yliana (en veninne) og hennes type Andreas ble med meg en tur i stallen. Jeg og Adrian dro hjem til Fetsund i helgen for å feire bursdagen min. Og siden je var så nærme Silja klarte jeg ikke å la være. Jeg sendte en melding til hun som har henne for øyeblikket og spurte om jeg kunne komme en tur. "såklart kan du det" stod og jeg smilte som bare det. Jeg tipper om jeg ikke hadde hatt ører så ville smilet mitt gått rundt hele hodet. Jeg takket for svaret og fortalte hvor mye det faktisk betyr for meg å få se igjen lille ponnigullet som jeg har hatt så lenge. Og enda en gang skulle jeg få lov til å smile!

  "Hvis du har lyst og har tid til det, så kan du fp lov til å ri henne også". Ri henne også? Seriøst, jeg var i en annen verden da jeg fikk vite det. Jeg folot fredrikstad togstasjon (ventet på toget da jeg snakket med henne) og hoppet opp på nærmeste sky, drømte meg bort i fantastiske minner og tanker. Jeg skulle virkelig få sitte på ryggen hennes igjen. Det er 3 måneder siden sist jeg gjorde det!


  Jeg er noe fornøyd på bilde bare av å være i nærheten av disse vakre dyrene!

  Det var jeg som kjørte folkene og meg til stallen. Og utrolig nok var jeg første man ut av bilen og bort til ponniene. Silja møtte meg med vrinsk og et våkent blikk. Jeg smilte og snudde meg for å se om Adrian fikk med seg den varme velkomsten vår. Er noe usikker på om han fikk den med seg, men men. Vi stod der ganske lenge og koste med hestene. Jeg er tilhenger av å kjenne de andre hestene litt før jeg går inn til dem og henter ut en av hestene i flokken. Men de var ganske søte og snille da, mot  meg i alle fall. Den lyseste hesten var ikke helt fornøyd med Adrian, de klarte ikke helt å finne tonen. Men alt gikk egentlig som smurt. Jeg er jo ikke kjent i stallen der hun står nå, men klarte da å finne ut hvor ting var. Og det bar ut på en liten tur. Silja står ikke langt unna der hun stod før, man kan faktisk se den gamle stallen fra den nye. Så jeg er jo kjent i miljøet rundt her. 


  Oioi, lenge siden jeg har vært på en hesterygg!

  Silja har ikke forandret seg mye på de 3 månedene. Faktisk ingen ting jeg klarte å legge merke til. Hun var den samme, snille jenta jeg møtte for 10 år siden! Og det ble en herlig ridetur ut i skog og mark. Det var overraskende tørt, så jeg gikk faktisk inn på noen stier i skogen bare for å kose oss og stresse ned. 


  3 måneder bryter ikke et bånd mellom hest og rytter. Jeg stoler like mye på henne nå som før!


  Hihi ^^, Noe rusten på ridningen, men men det er ikke noe stevnet så!

  Jeg fikk snakket litt med hun som passer henne nå om dagen over telefon da jeg var ferdig på rideturen. Da fikk jeg vite at hun hadde fått kolikk forrige måned, men ble ikke så dårlig osm i fjor. Det er trist at hun har startet med kolikk greiene igjen altså. Men håper på at det gir seg nå. Vi tror det kanskje er temperatur forskjeller som gjør henne syk, for hun blir syk i de årstidene hvor det svinger mest i temperaturene. Dessverre.... Men nok om negativitet, og mer positivitet. Mens jeg snakket med henne så sa hun at Silja trivdes bra, og at hun ble brukt mye. Og jeg var hjertelig velkommen igjen hver gang jeg var hjemme hos mamma og pappa! Åh, jeg er så heldig. Føler meg som verdens heldigste som fremdeles får møte henne. Og om hun blir hos dem, så kan det hende hun kommer tilbake i mine hender etter studiene. Men tør ikke å håpe altfor mye på det da, for sannsynligheten og sjansene er ikke helt på min side.


  Hihi ^^, Pappa likte dette bilde her -.- Ikke spør om hva jeg gjør med ansiktet mitt ^^,

  Alle bildene er tatt av Yliana, bloggen hennes finner du her!

  Ha en fin dag folkens!

  -Iselin

 • Publisert: 26.09.2012, 08:19
 • Kategori: Hobby
 • 2 kommentarer
 • Pakke i posten!

 • Publisert: 25.09.2012, 14:02
 • Kategori: Hobby
 • Det er alltid spennende med pakke i posten. Selv om du vet hva det er! 

  Etter som om jeg hadde bursdag for ikke så lenge siden hadde det vært morsom å få den pakken da. Det er en liten pakke fra Panduro, for jeg har vært så gavmild mot meg selv og investert i noen nye stempler og slikt. Jeg har planer om å lage en del julepresanger i år, og har derfor bestilt noen stempler som var på tilbud og som kan passe godt til julekort og julepynt og slikt. Det er umonterte stempler, så jeg måtte derfor ut og kjøpe akrylklosser i går. Slik at jeg kan feste stemplene på den og bruke stemplene da. 

  Jeg var hjemme hos mamma og pappa i helgen som var. For å feire bursdagen min. Det var veldig koselig, og jeg fikk også møte min spesielle lille ponni (som ikke er min lenger da). Det kommer en blogg om det senere. Mens jeg var hjemme skulle jeg finne fram promarkers-tusjer, ark, garn og litt forskjellige papirerer. Men alt det gikk i glemmeboken, så mamma skal ta med seg det da hun kommer til meg neste gang. Med andre ord så får jeg ikke laget så mye før hun kommer.


  Pakken med ting da^^,

  Jeg har forresten fått mange fine bursdagspresanger. Blant annet ny og mer RAM til macen min, og en helt ny harddisk. Fikk derfor åpnet macen for første gang og der var det mye støv altså! Men det er er noe av grunnen til at jeg ikke har blogget. Jeg har ikke fått overført alt fra den gamle harddisken enda (den skal brukes som ektern harddisk), og har prioritert det og skole før blogging. Men nå skal jeg bli flinkere igjen! :) Må bare bli ferdig med litt skoleting til i morgen ^^,


  Broren min som fikser macen min da :) Har så snille brødre altså!

  -Iselin

 • Publisert: 25.09.2012, 14:02
 • Kategori: Hobby
 • 2 kommentarer
 • Vi kurerer sprøyteskrekk!

 • Publisert: 19.09.2012, 19:23
 • Kategori: Studentlivet
 • Vernepleierstudentene øver på å ta blodprøver på appelsiner, det syns vi på bioingeniørlinja er opppskrytt så vi starter rett og slett på våre medstudenters armer! Ja, du leste riktig. Jeg har virkelig tatt blodprøver på mine venner i klassen. 

  Det er litt spesielt å tenke på, og noe skummelt å sette den første spøyten også. Jeg skulle først prøve på June, og det er også noe mer spesielt når du skal gjøre det på venner. Jeg har jo både satt sprøyter, tatt i rumper og skjert i hester, men det er ikke det samme altså!

  Før vi startet på ekte armer, fikk vi prøve oss på plastikk armer. 


  Armen vi fikk teste på først!


  Litt teori før vi stikker hull på hverandre ^^, 

  Etter å ha testet på armen så kunne vi få teste på hverandre. Det var jo flere i klassen som hadde sprøyteskrekk stakkars, men de fleste ble kurert denne gangen. 


  Gruer seg litt til stikket? Jupp, men Andreas ble ganske tøff!


  Og vi stikker! Her stikker Charlotte på Andreas ^^,

  Jeg var den første til å stikke, og med litt prestasjonsangst så skalv jeg meg igjennom det. June er også noe nervøs for å bli stukket (eller det båndet du får på for å finne åren) men alt gikk bra og vi var begge veldig flinke!

  Det var utrolig morsomt!


  June så fornøyd med hva vi gjorde på tirsdagen!

  Vi fikk gjøre dette 2 ganger hver. Så June tok et bilde da jeg gjorde det på Christine, gikk ikke så bra den gangen. Den beholderen på sprøyten datt av da jeg skulle fylle opp et rør med blod, så jeg fikk noe panikk. Skalv ikke før det skjedde ^^,


  Jeg som tar blodprøve på Christine!

  Og så en liten oppdatering til da ^^,

  Jeg har bursdag i dag!

  Så jeg og Adrian koser oss med hjertekake og is! Veldig digg, men skulle ønske jeg snart ble frisk så jeg kan spise uten om å miste pusten....


  Kake! ^^,

  Ha en fin kveld folkens!
  -Iselin 

 • Publisert: 19.09.2012, 19:23
 • Kategori: Studentlivet
 • 4 kommentarer
 • A rainy day!

 • Publisert: 14.09.2012, 18:06
 • Kategori: Studentlivet
 • Det er så veldig deilig å tenke på at man pendler til og fra skolen. Spesielt de dagene det har regnet en hel natt, og bare fortsetter å bøtte ned da man skal gå til toget. Jeg var så utrolig våt før jeg kom halveis til toget, og det tar meg under 10 min å gå! Buksen min gikk fra lyseblå til mellomblå på null og niks. Og jeg satt som en våt kattunge på skolen og frøys... Men men, skal ikke klage så mye, det er lenge siden det regnet sist. Og jeg bor tross alt i Norge, detta er vi vant til.


  Våt ^^,

  De siste dagene har vi hatt om nervesystemet, og sentralnervesystemet går jo igjennom ryggmargen. I dag fikk vi muligheten til å se på 2 ryggvirvler. Den øverste vi har, som kalles Atlas og som er bindeleddet mellom nakken og hodeskallen. Og en som var større, som var ca midt i ryggen. Veldig merkelig å se på at det faktisk er slik det ser ut inne i oss. Og var veldig merkelig å se på en del av kroppen som har tilhørt en person for flere år siden. Men men, for å ha noe å blogge om tok jeg da bilder av dette ^^,


  Den litt store ryggvirvelen.


  Dårlig bilde, men den er liksom litt annerledes inne i den. Ligner litt på en svamp.


  Her kommer da bilder av Atlas! Veldig mye mindre enn den andre.


  Hullet gjør det mulig for neste virvel å feste seg. Uten den funksjonen kunne ikke vi ristet på hodet for å svare nei.

  Det er jo fredag, men jeg har da brukt hele dagen til å lese i fysiologi. Vi går ganske fort igjennom hele kroppen, og det er så mye som skjer i vår fantastiske kropp. Det gjør jo at det blir mye å lese på for oss, men det er ganske spennende. Fredgskvelden går derfor til å drikke kaffe (cafe vanilla smak) og lese i boken menneske kroppen. Men tar meg noen pauser for å kunne klarne litt opp i hodet og la alt synke dypt inn i minnet.

  Ha en god fredagskveld folkens! 
  Jeg skal i løpet av helgen mest sannsynlig gjøre om litt på designet, er virkelig ikke så fan av grått. Så neste gang ser det kanskje annerledes ut her :)

  -Iselin 

 • Publisert: 14.09.2012, 18:06
 • Kategori: Studentlivet
 • 2 kommentarer
 • Vi måler atommassen til sink!

 • Publisert: 13.09.2012, 09:48
 • Kategori: Studentlivet
 • Dette er dessverre ikke så spennende, men det er dette som har skjedd på skolen den siste dagen. For det er nå slik at alt på labben er ikke alltid like gøy. Onsdagen var en lang dag på labben med en kjedelig reaksjon. 

  Det er jo greit at det av og til er slike dager på labben også. Men uansett hvor spennende og kjedelig det er så tenkte jeg å være flink jente å blogge litt om det. Vi skulle via partsialtrykk og andre trykk finne atommassen til Sink. Atommasse har benevning (g/mol) og er rett og slett hvor mange gram det er per mol (en kjemisk enhet om antall molekyler). For å gjøre dette trengte vi en sinkbit som vi pusset med sanpapir, også trenkte vi 20 ml HCl(saltsyre) og vann. 

  Jeg og June jobbet sammen om denne oppgaven, og jeg tok da noen bilder. Bildene er ikke så veldig fine, det var litt rart lys på labben og mobilen min klarte ikke å kompansere for dette lyset. Sorry for dårlige bilder altså. 


  Her er reaksjonen i gang, nesten ferdig faktisk!


  Vi skulle gjøre to forsøk samtidig. Det ble noen få forskjeller, menmen det skjer.


  Meg og June da! Som koser oss på labben :)

  Vi fikk vel noe som 6% feil fra den egentlig atommassen, men det var visst helt greit. Vi gjorde jo alt som skulle gjøres, men alt kunne også blirr gjort noe mer nøye også da.

  -Iselin

 • Publisert: 13.09.2012, 09:48
 • Kategori: Studentlivet
 • 0 kommentarer
 • En fantastisk helg!

 • Publisert: 12.09.2012, 19:38
 • Kategori: Blogg
 • Jeg skjønner virkelig hvordan dere som blogger klarer å blogge om det som skjer samme dag som det skjer. Kan dere gi meg tips og triks på det, for jeg er elendig!

  Denne helgen (fra fredag 7.september til søndag 9.september) var jeg hjemme hos mamma og pappa igjen! Pappa er på forretningsreise, så det var bare mamma og Luzy (hunden vår) som var hjemme da. Men vi koste oss kjempe mye uansett. Jeg og mamma så blant annet første episode av en gammel serie fra 70-tallet som heter Nord og Sør.  Det herligste med å dra hjem var faktisk å se folk igjen, og veldig fantastisk å se hunden vår igjen! Jeg får jo ikke lov til å ha dyr i denne leiligheten, og kan ikke huske sist jeg var uten et så det er litt rart


  Veldig koselig å møte denne kosebamsen igjen da!
  Lørdagen startet så herlig med at jeg tok med meg Luzy på en joggetur. Hun elsker jo å arbeide med kroppen sin, og hun fikk virkelig stimulert den ved løpingen. Det virket som hun likte det veldig godt! Vi tok en ganske lang rute, og selv når jeg ble sliten klarte Luxy å motivere meg til å jogge litt til. Så jeg skal absolutt gjøre dette flere ganger, for Luzy var en perfekt jogge-kamerat. 


  Søte voffen i arbeid!

  Senere på dagen fikk jeg besøk av ei venninne som jeg alltid har sett på som min ønskede lillesøster. Vi har kjent hverandre hele tiden, rett og slett fordi mamma og pappa er gode venner med hennes foreldre. Pappaene våres er barndomskamerater. Karoline, ei søt jente på 16 år, min liksom lillesøster kom til oss da. Vi dro ut til lillestrøm. Etter å ha gått rundt der og sett på klær og slikt dro vi hjem og slappet av. Det var en veldig koselig kveld!

  Søndagen var egentlig litt stressende. Først dro vi ganske tidlig til min bror så jeg kunne se min nye nevø, og min 2 år gamle niese. Det var veldig koselig og se de søte små, men må ærlig innrømme at jeg er redd for å skade babyen på under 1 uke (han veide jo mindre enn katta til broren min). Men men, veldig koselig å holde en så liten unge og la den holde rundt fingeren din også. fordi jeg er usikker på om jeg får lov til å nevne navn og legge ut bilde, så dropper jeg det!

  -Iselin

   

 • Publisert: 12.09.2012, 19:38
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Vi reiser ut i rommet

 • Publisert: 11.09.2012, 20:17
 • Kategori: Studentlivet
 • Jeg lagde jo denne bloggen så min familie, venner og de som har lyst kan følge mine dager som student. Og i dag skal jeg virkelig vise dere noe fra min hverdag. 

  I dag hadde vi trening på mikroskoper, vi skulle rense dem og instille dem slik at det ble fine bilder av celler. Vi skulle bruke preparat med hudceller på. Så nå har vi både fått sett på blodceller og hudceller. Mitt preparat var ganske gammelt, slitt og lite fargeutspill på (man tilsetter farger for å kunne se bedre). Men det er fremdeles spennende, så tenkte jeg skulle vise det fordet. Det kuleste hadde vært om jeg kunne vise dere noen ordentlig bra celler, men det får bli en annen gang. 


  Det var ikke så lett å få tatt bilde av det inne i mikroskoplinsene (på fagspråket kalles det okkular). Så noen bilder ser det nesten ut som en planet!


  Hudcellene!


  Her kan du se hudcellene som er 100 ganger forstørret. Det er noe dårlig med preparatet mitt, men men.


  Er litt fascinert over hvordan dette ser ut som en planet. Det er vinkelen på kamera i forhold til lyset som lyser opp cellene som forårsaker skyggene.

  Man måtte være veldig stødig på hånden for å få ordentlig bra bildet, noe jeg ikke er. Men er fremdeles veldig kult å se hvordan skyggene får mikroskopbildene til å se ut som planeter.

  Ha en fin kveld!
  -Iselin 

 • Publisert: 11.09.2012, 20:17
 • Kategori: Studentlivet
 • 0 kommentarer
 • Oyeah! Tante Iselin

 • Publisert: 04.09.2012, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • Jeg er virkelig ikke flink til å skrive blogger den dagen det skjer noe å skrive om, det gjelder dette inlegget også.

  I 2 år har jeg vært tante til verdens søteste lille jente, men i går ble hun storesøster. Og jeg tante til en liten gutt! Så stolt tante som jeg er så ble jeg jo veldig glad, og syns det er helt greit at jeg skal hjem til helgen (det passet veldig fint at han kom nå altså!). Jeg gleder meg utrolig mye til helgen, og dere skal nok få høre fra meg!
  Mamma ringte meg kl. 06.00, jeg hadde jo stått opp for jeg skulle jo på skolen. Og en litt overivrig mamma forteller meg at jeg har blitt tante til en liten gutt. Wow, en mandag kan ikke starte bedre, tente jeg. Og starten på denne uken ble fantastisk. På vei til skolen fikk jeg også bilde fra min bror, som var en veldig stolt far da!

  Dagen ble ikke dårligere etter dette. Jeg hadde fått med meg at vi skulle ha lang dag på skolen, men den ble ganske mye kortet ned fordi vi var flinke på laben. Så jeg kom tidligere hjem enn planlagt. Jeg var i ganske godt humør, og var veldig interessert i å gjøre noe nyttig. Så jeg satte meg ute i hagen, og leste om nervesystemet i faget Fysiologi, Anatomi og Histologi. Veldig spennende, meeeen også veldig komplisert. Spesielt da du ikke har hatt noe biologi fra før av. 


  Hihi ^^, Stolt tante sitter i solen og gjør skolearbeid!


  Yes da :D Et veldig morsomt fag egentlig^^,

  Jeg legger ikke ut bilde av lille tantebarnet, rett og slett fordi jeg ikke vet om jeg får lov. Dette er jo offisielt, og det er fint med lit privat liv. Derfor sier jeg heller ingen avn på disse. Har ikke fått snakket med min bror om hva de ønsker jeg skal fortelle og ikke, så derfor holder jeg ganske tett til nå. Alle bør være slik, respekte folk og høre med dem før ting blir skrevet på internett. 

  -Iselin

 • Publisert: 04.09.2012, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer