isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Forandring fryder!

 • Publisert: 31.08.2012, 22:10
 • Kategori: Blogg
 • Hva er vel ikke bedre enn litt forandring i hverdagen? Jeg og Adrian testet ut dette på onsdagen. Vi dro til frisøren og klippet oss.
  Og hva skal jeg si, det ble jo ganske store forandringer på oss begge to da ^^,

  Adrian har alltid hatt lenger hår enn meg, men nå er det ganske så motsatt. Nå hadde han bestemt seg for at håret skulle bort!
  Frisøren, min svigerinne, flettet det i en flette som ble hele 55 cm lang. Og den ble sakte men sikkert klippet av. Og gud, så utrolig uvant å se han med kort hår!
  Han ble utrolig fin med den sveisen han har fått nå, og han er kjempe fornøyd selv. Han titter seg ofte i speilet og smiler litt, og sier glad "jeg har kort hår". Klart er det en utrolig stor overgang for han da, men syns han ble utrolig fin med håret sitt. 


  Laaaaang flette!


  rart å se han med kort hår! Men syns han ble utrolig pen da :)

  Adrian har utrolig fine planer med håret sitt. Det skal doneres bort. Vi vet ikke helt hvor det ender opp hen enda, rett og slett fordi vi ikke har lest nok om det. Så for øyeblikket står det en boks å rommet vårt, med en lang flette med hår. Det er jo veldig koselig å høre at han tenker på de som ikke har muligheten til å ha så langt hår som han hadde. Det vi har i tankene er vel parykker som skal gå til kreftpasienter eller lignenes. Da blir i allefall håret brukt til noen som vil takke for det, i steden for å bli kastet og ikke til noen nytte. Jeg ambefaler sterkt å gjøre det om flere klipper håret kort, men det er noen ting dere kanskje bør tenke på. Det går ikke an å donere det hvis det er kortere enn 25 cm, og snakk med frisøren din. Han/hun kan finne ut om et selskap som er sikre, og kan forklare lett hva som skal til for at håret kan doneres.

  Jeg tok jo også til noen ikke så drastiske endringer da. Jeg har alltid hatt ganske lyst hår, men jeg ønsket meg en endring. Derfor farget jeg håret mitt ganske så mørkebrunt, men med mye rødt i det. Er utrolig fornøyd med fargen. Håret mitt var jo utrolig slitt, har jo tross alt ikke klipt meg på over 1 år nesten. Så det ble tatt noe mer en bare tuppene. Litt uvant for meg, men syns jo det ble ganske fint selv. 


  Håret mitt nå! Skal komme en før og etter blogg tror jeg.


  Ganske mye rødt i håret også! :)

  -Iselin

 • Publisert: 31.08.2012, 22:10
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Skolelivet så langt!

 • Publisert: 26.08.2012, 21:05
 • Kategori: Studentlivet
 • Endelig kan jeg snakke litt om skolen og de fagene jeg skal ha i år. Nå har det gått 2 uker fra første skoledag, og det var først på torsdagen denne uken, at jeg hadde alle fagene i dette semesteret. Biomedisinsk analyse, grunnleggende kjemi og Fysiologi, Anatomi og Histologi. Jeg gleder meg virkelig til å komme ordentlig i gang, selv om det blir litt slitsomt. Men jeg bruker tiden ganske godt, sånn at jeg kan slappe av på kvelden sammen med Adrian.

  Skolen ligger bokstaveligtalt på Fredrikstad fottballstadio. Klasserommene er under tribunen, og det er glass ruter der så vi kan se hele banen fra klasserommene. Det er litt morsomt egentlig, så hvis det er kamp der en gang vi jobber sent på kvelden kan vi jo forsåvidt se litt på fotball live også ^^, 


  Litt av en utsikt ikke sant? :P

  Det er jo veldig mye selvstudium, og det er jo helt nytt for meg. Jeg har vært veldig flink fra frøste stund, slik at jeg får en rutine på det. Da blir det så mye lettere senere også. Det er også deilig å kjøpe bøkene slik at man kan kladde og skrive viktige ting i bøkene som kan komme godt med til eksamen i slutten av semesteret. Skoledagene er forsåvidt ganske korte (har vørt det hittil i alle fall), men jeg pendler jo mellom Halden og Fredrikstad så av og til blir det jo noe ekstra tid. Den tiden kommer godt med til å gjøre lekser, lese skoleartikler eller bare slappe av før jeg kommer hjem og mer som skal gjøres. Heldigvis er jeg jo så heldig å ha Adrian der som hjelper til med det ene og det andre. 


  Tatt fra toget på vei hjem til Halden.


  Også bare for å bevise at jeg gjør noe på toget også da ^^,

  Fredrikstad og Halden er herlig. Fint vær, søte folk og jeg bare elsker dialekten deres! For de som ikke kjenner meg så har jeg en stor interesse for dialekter, og kan gjerne høre på forskjellige dialekter i flere timer om jeg får muligheten. Et stort pluss ved å flytte altså! Jeg har jo også fått høre at jeg legger om litt, men tenker ikke over det selv. Jeg har jo alltid hatt østfold L-en, men men. 

  Det kommer noen blogger ganske snart for dere som vil følge med meg videre. Jeg har noen tegninger på vent, og noen blogger i mitt hodet som ikke helt har blitt skriblet ferdig. 

  -Iselin

 • Publisert: 26.08.2012, 21:05
 • Kategori: Studentlivet
 • 0 kommentarer
 • Fredag ettermiddag!

 • Publisert: 24.08.2012, 14:26
 • Kategori: Blogg
 • Har vært på skolen i dag, men hadde bare 3 timer skolen. Skolen og fagene virker utrolig spennende, og det kommer en blogg med dette. Men siden skolen min var så kort i dag, stitter jeg alene for øyeblikket. Derfor har jeg lagdvaffelrøre, sånn at jeg og Adrian kan kose oss i dag. Etter det så har jeg slappet av og tegnet litt, og ingenting kan bli bedre enn litt kaffe og tegning på en fredag ettermiddag!


  Tegningen jeg holder på med for øyeblikket, min kjære macbook og min aller beste venn innen teknologien, tegnebrettet!! :)

  Namnam :) Koskos :)

  -Iselin

 • Publisert: 24.08.2012, 14:26
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jeg "brenner" for hest!

 • Publisert: 21.08.2012, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for hest. Det mener i allefall mine foreldre, for de har nå sagt hele tiden at jeg begynte å vrinske og krabberundt i trav og galopp. Som 5 åring ble jeg kjent med en familie som driver en gård, og senere har jeg bare blitt der. Der ble den beste vennen i mitt liv ståendes også. Silja, en nordlandshest på nå 10 år stod der helt fram til i sommer. Hun er i en salgs prosess, ettersom at jeg nå har startet på skole 2 timer unna og ikke har råd til å ha med meg henne på flyttefot. Det har vært en tung tid for meg, og mange ganger jeg virkelig har hat lyst til å takke nei til skolen og bli hjemme ett år til. Men det kommer nok en tid, hvor jeg får muligheten tilbake. 

  Silja er i tankene mine hele tiden, jeg ser på bilder, filmer og hører på lydopptak av henne. Og i dag kom jeg over et bilde jeg ikke har sett på lenge, et som er fotografert og redigert av meg. Jeg vet ikke hvorfor jeg valgte å redigere henne i flammer, men mener å huske jeg kom over en oppskrift på å gjøre det og prøvde med bilde av Silja. Ble egentlgi litt fornøyd med det da ^^,


  Bildet er veldig lite da, men men :P

  -Iselin

 • Publisert: 21.08.2012, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Søsken kjærlighet!

 • Publisert: 20.08.2012, 18:40
 • Kategori: Blogg
 • Vel, fant ikke ut noe bedre tittel på dette innlegget.... Men jeg og Adrian tok oss en tur opp til min bror på torsdagen (16. august). Broren min bor også i Halden, sammen med sin kone. Vi hadde det kjempe hyggelig. Jeg måtte en tur opp for å skrive ut en kvittering (vi har ikke vår egen skriver), og vi spiste mat hos dem i samme slengen. Vi skulle også få en router, som broren min hadde fikset for oss. Slik at vi kunne slutte å bruke macen min som en "interettdelings-mac"(hvis det sier dere noe da). 

  Til middag ble det spaghetti og kjøttsaus, som var utrolig godt! Det er lenge siden jeg har spist det, og man blir aldri lei av slik mat altså. Kjøttsausen tror jeg forsåvidt også var hjemmelaget, og ikke slik pose du kjøper i butikken. Det får jo smaksløkene til å gå enda mere rundt inne i munnen din :P Og ikke nok med middag, så ble det også en utrolig godt dessert! Brownies-kake, vaniljeis, blåbær og bringebær satte prikken over i-en denne kvelden altså! 


  Nam! Hvem har vel ikke lyst på dette?:)

  Etter en fin kveld hos dem ble jeg og Adrian kjørt hjem, slik at broren min kunne fikse routeren for oss. 

  -Iselin

 • Publisert: 20.08.2012, 18:40
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Det fløy en liten pippip!

 • Publisert: 19.08.2012, 10:54
 • Kategori: Hobby
 • Jeg har den siste tiden tatt opp en liten hobbyvirksomhet jeg har latt ligge på hylla ganske lenge. Det er da perledyr, utrolig morsomt å lage dyr ut av små perler og litt metalltråd! Og denne helgen har jeg lagd en blå-undulat. Det var helt greit fram til jeg kom til beina, der var det litt kronklete å kunne få stramme metalltråden, og ettersom det er en tråd av metall er den liksom ikke lett å stramme uansett.... Men det ble da en fugl til slutt. Hvis noen lurer på hvordan jeg klarer dette så er det virkelig ingen hokkuspokkus typeting. Det er rett og slett bare å bestille en bok, eventuelt kjøpe på panduro, og lese rett av et mønster. Boken jeg har er dansk og heter Perledyr. Det er veldig morsomt, så dette burde man prøve på om man har tolmodighet og liker å måtte krangle litt for å få det perfekt. Eller nesten perfekt. 

  Steg for seg-Bilder:


  Jeg begynte dessverre å ta bildene da jeg var helt ferdig med kroppen da. Men man starter med å "perle" nebbet og nedover mot halen (som ikke syns på dette bildet). 


  Her er da hele fuglens kropp. Siden det er en stund siden jeg lagde slike, så føler jeg dette ble en liten test. Den er litt ugjevn ved magen og er generelt ikke helt fornøyd med fuglen, men man kan vel se at det er en fugl.


  Her har jeg fått satt på vingene. Vingene fester man ved å tre metalltråden inn i noen perler på kroppen, og så lage vingen. Ved slutten kan dere se at jeg fester metalltråden med å snurre den rundt og klippe av med en avbitertang, dette holder i massevis. 


  Nå kan lille pippipen min stå på sine egne bein. Beina er festet og laget på samme måte som vingene.

  Jeg er som sagt ikke helt fornøyd med dette dyret, men regner med at det kommer seg om jeg får trent litt mer på dette igjen. 

  -Iselin

 • Publisert: 19.08.2012, 10:54
 • Kategori: Hobby
 • 4 kommentarer
 • Tiden flyr!

 • Publisert: 18.08.2012, 15:36
 • Kategori: Studentlivet
 • Nå merker jeg veldig godt at tiden flyr fort forbi! For jeg kan huske jeg for 3 år siden var kjempe spent, måtte ta bussen til skolen. For jeg skulle faktisk starte på videregående. Jeg husker hvor stort det var, det var hele 700 elever på skolen, og det var ganske langt unna. Men det er hele 3 år siden, nå sitter jeg her i Halden. Sitter i min egen leilighet, sammen med kjæresten min. Og vi har begge startet på vår siste del av utdannelsen vår (eventuelt nest siste del, det kommer an på om vi skal ta master). Og tiden går enda fortere enn før.

  Jeg har ikke fått blogget så mye, for det har vært mye som har skjedd de siste dagene. På høgskoler og universiteter har det som regel noe som kalles fadderuke, og det er da denne uken her. Nye studenter får lære om skolen og omgivelsene rundt her sammen med eldre studenter (altså faddere). Veldig fint opplegg, men kanskje litt tåpelig likt russetiden også. Det handler for det meste om å drikke seg drita hver kveld i en uke.... Noe jeg ikke er veldig glad i.

  Men men, skolen startet i går. Første undervisningsdag for meg. Jeg hadde én time, og det var faget Grunnleggende kjemi. Hadde jo kjemi på videregående også, og syns dette faget er ganske spennende. I går gikk vi ikke igjennom noe serlig nytt, så det var egentlig en helt grei time med repitisjon. På toget hjemover (ja jeg pendler mellom Halden og Fredrikstad) så satt jeg derfor og leste litt videre. Hadde ikke noe serlig mer spennende å gjøre :P Men nå er det helg, skal slappe av med hobbykreativiteter (har nemlig kjøpt meg et nytt broderi!) også skal jeg få ordnet noen blogger om hva jeg og Adrian har gjort de siste dagene :)


  Kjemiboken vår som heter Kort og godt Kjemi


  Boken i seg selv er ganske grå og kjedelig, men læreren er flink og faget i seg selv er morsomt. Så dette kommer til å gå bra! :)

  -Iselin

 • Publisert: 18.08.2012, 15:36
 • Kategori: Studentlivet
 • 0 kommentarer
 • Velkommen til vårt hjem!

 • Publisert: 16.08.2012, 21:44
 • Kategori: Blogg
 • Da har Adrian (som har litt bedre kamera på mobilen) tatt litt bilder, som jeg tenkte jeg skulle vise dere. Leiligheten er jo ikke helt ferdig enda. Det er jo enkelte ting vi ikke fikk med oss, men pappa kommer en tur på mandag. Han har fikset sykkelen til Adrian, så snart har han en sykkel han kan sykle på til skolen. Nå er det ikke lenge til skolestart, og jeg gleder meg litt. Men før den tid må jeg bruke litt penger på å kjøpe sånt NSB kort osv.... Men men.

  Her kommer bildene da:  Vel, her er inngangen til huset vårt! :)

  Også kommer man inn til kjøkkenet :)

  et enkelt og greit kjøkken, men ikke så fint da -.-

  Stuen, det er også litt bak fra bildet, hvor vi har en Reol med masse bøker i og slikt :)

  Kontorrommet

  Og soverommet! :D Veldig fornøyd med det egentlig :) 

  Også har vi det litt koselig om kvelden da! :D

  -Iselin

 • Publisert: 16.08.2012, 21:44
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Hei og Hade

 • Publisert: 11.08.2012, 11:47
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har den siste tiden streifet rundt i gamle kretser, for å mimre litt før jeg flyttet. På tirsdag hentet jeg Adrian i Aurskog og på vei tilbake dro vi i stallen. Jeg har jo ikke vært i stallen på flere uker, fordi min hest ikke står der lenger. Etter at Silja ble satt vekk på helfor har jeg virkelig ikke orket å dra i stallen. Det er utrolig tungt, enda! Jeg har liksom mistet en bestevenn jeg har hatt i hele 10 år! Men men, i stallen gikk vi da for å kose med lille maskotten min, Sebina! Jeg har kjent henne i 3 år, og så henne for første gang da hun var ca. 1 uke gammel. Hun og Silja var gode venner, og jeg trente dem begge to. Triksetrening og miljøtrening på Sebina, og ridning og miljøtrening på Silja. Derfor ble det ofte lange dager i stallen, men det var kjempe koselig! Savner det utrolig mye!

  Sebina er som før, en utrolig søt koseponni. Så det ble en god hadeklem fra henne.


  Dooobie! Søte lille ponnigullet! Jeg kommer til å savne henne sykt mye!

  Sebina, Cassanova og kingen ( i bakgrunnen) er de 3 hestene som er igjen. Det skulle så gjerne stått en til der!

  Namnamnam :)

   

  Bildene er tatt av Adrian! Som syns den brune hesten (cassanova) var litt i det største laget. Hihi ^^, Gleder meg litt til studiene er over, for da skal jeg kjøpe meg hest igjen!

  -Iselin

 • Publisert: 11.08.2012, 11:47
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Nå blir vi haldensere!

 • Publisert: 09.08.2012, 20:43
 • Kategori: Blogg
 • Wow! Er snart klar for natt 2 i vår egen leilighet. Vi flyttet tingene inn i går, og mamma hjalp til med å pakke ut. Det var jo en god del, men nå er vi faktisk helt klare til å bo her! Det er så rart, for hvis jeg gjør en feil nå så er det jo litt langt for mamma og pappa å rette det opp for meg. Det er den største skrekken, men jeg tror det vil gå veldig greit sånn egentlig^^,


  Litt av stuen som ikke er helt ferdig på dette bildet, men i morgen kommer det nok en blogg med hvordan det ser ut her!

  -Iselin

 • Publisert: 09.08.2012, 20:43
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Home sweet home!

 • Publisert: 06.08.2012, 18:33
 • Kategori: Blogg
 • Vel, er vel ikke "hjem, kjære hjem" helt enda. Men nå begynner det å ligne på noe man kan bo i for 3 år fram i tid. Pappa, Adrian og jeg dro ned til Halden på lørdag med et flyttelass. Satte oss ned diskuterte hvor ting skulle være og begynte å bygge ut bord, stoler, sofa, seng, osv.... Til onsdagen flytter vi inn i leiligheten. Blir spennende, for det er første gang for begge to! Men har stor tro på at det kommer til å gå bra ^^, Turen til gikk veldig fint, vi lånte en bil av jobben til pappa også har vi en sånn stor henger (som bare folk med BE sertifikat kan bruke) så vi fikk med oss ganske mye av det vi hadde planer om. Var faktisk bare stereobordet vi ikke fikk med oss på denne turen.

  Da er det tid for litt bilder da^^, Glemte helt at jeg hadde med kamera, så jeg brukte da dårlig mobilkamera :P Så sorry for dårlig kvalitet!


  Garasjen var jo ganske full før vi pakket det i henger og bil ^^, 


  Slik blir stuen, men er jo enda ikke ferdig da ^^,

  Kontordelen ble pappas verktøylager under alt arbeidet.

  Gutta som pakker ut sengen ^^,  Her er da litt av pakkene som vu flyttet på.


  Har noen planer for hvordan det skal se ut inne i hyllene her, skal ha noen egne "firkanter" for egne serier og temaer osv ;) Den innerste er blant annet bare disney klassikere! :D


  Jeg måtte være en "handywoman" ^^, 

  -Iselin

 • Publisert: 06.08.2012, 18:33
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Besøk fra mars!

 • Publisert: 05.08.2012, 20:07
 • Kategori: Tegninger
 • Da har jeg i 2 dager tegnet litt på en slags "monster" tegning, og ble egentlig litt fornøyd med den. Riktignok er jeg jo ikke så flink med skygger og slikt, men men man må jo øve litt på det også av og til! Som inspirasjon til tegningen var en tegneseriepocket med "tom og jerry" engang for maaaaaaange år siden. Men bare inspirasjon, min vri av monsteret altså ;)

  Håper noen syns den var litt fin da!

  -Iselin

 • Publisert: 05.08.2012, 20:07
 • Kategori: Tegninger
 • 2 kommentarer
 • Min kjære bestevenninne!

 • Publisert: 05.08.2012, 00:32
 • Kategori: Blogg
 • Hvem har vel ikke en venn som har vært der helt siden du var knøtte liten og ikke kunne snakke eller gå? Det har i alle fall jeg. Min kjære venninne Ida har jeg kjent siden vinteren 93 (året vi ble født). Ida har spesielle interesser, hun drømmer om å bli skuespiller og sminkør (helst en som lager skumle og grufulle fantasimennesker). Men hun er en god venninne som også har noen vanlige interesser. Som mindre var det barbier og barbie-hester som vi lekte med. Men byttet det senere ut med pianoer og ekte hester (det er meg da, men hun har vært med i stallen). Nå har vi kommet til det punktet hvor skole har blitt noe viktigere enn hva man egentlig vil, så det blir bare mindre og mindre tid til å finne på noe....

  Men det stopper ikke to gode venner! For sånn som i denne stund (midt på natten) sitter vi på skype, lager middag til Ida og jeg tegner noen tegninger. Ida skal da prøve noe som kalles couscous (aner virkelig ikke hva det smaker, har faktisk aldri hørt om det før) men hun får vel noe mat i magen ut av det.


  Ida!

  Ida er en fantastisk venn på mange måter:

  Hun har en humor som ingen andre har (hun er som alle andre, litt spesiell). 

  Vi kan heller danse, leke teater, le og fjase i steden for å sitte foran TVen hele dagen.

  Vi har alltid noe å si, både ekkelt, fint, positivt og negativt om hverandre og alle andre.

  Hun har den fine egentskapen om å lytte! (ikke alle som tenker på at man har 2 ører og bare 1 munn altså)

  Like interesser slår jo aldri feil!

  Jeg kunne nevnt i fleng, for det er såååå mye morsomt vi har gjort sammen i 18 år! Men må gå ned litt på "pensumet"

  Nå skal Ida starte på folkehøyskole og det blir en stund til neste gang, så jeg kommer til å savne deg!

  Vi lekte og danset litt til Peter Pan! Her er vi sjørøvere


  På Tusenfryyyd!


  Vi avslutter med dette søte bildet vi!

  Lykke til på skole Ida!!!!!!!

  -Iselin

 • Publisert: 05.08.2012, 00:32
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Esker på esker

 • Publisert: 02.08.2012, 21:38
 • Kategori: Blogg
 • Nå begynner jeg å kjenne på flyttefølelsen igjen. Jeg har flyttet endel ganger i mitt liv, men det er lenge siden nå. Og dessuten var det liksom mamma og pappa som stod for det hele, det var jo liksom dem som flyttet (og jeg bare var en del av alle eskene). Men nå er det jo litt annerledes, jeg skal flytte. Og jeg merker det er litt rart at jeg ikke skal flytte alene heller. Samtidig kommer det nok til å være deilig å ha Adrian ved min side også da. Nå har jeg nettopp vært på IKEA og handlet inn det siste vi trenger før vi flytter. Og for dere som lurer så var det et spisebord, og et nytt salongbord som passer litt bedre ^^, 
  For å bare skyte inn ett annet tema kan jeg vel fortelle at i dag var siste dag på jobben min (en sommerjobb), hvor jeg har hatt mange fine dager. Jeg har i sommer vært så heldig å få jobbe på Clas Ohlson, og møtt mange koselige mennesker. Det ble mange "lykke til på reisen" da jeg dro hjem i dag, og det skal bli rart å ikke se dem igjen (eller i allefall for en lang periode). Det er ikke bare fra kollegaer jeg får høre dette. På tirsdagen var jeg og Adrian hos ei venninne av meg Yliana og hennes kjæreste Andreas. Vi grillet og koset oss med morsomme vitser, og leste litt tåpeligheter på ikkepedia.org. Etter masse latter og tårer begynte vi å spille kokkelig monke. Det var en utrolig koselig kveld, godt å ha så gode venner å være sammen med altså!


  Andreas og Yliana med et utrolig spillfokus!


  Adrian da ^^,


  Jeg hadde vært på jobb den dagen og var utrolig sliten... Så litt utpå kvelden (nesten natta) så orket jeg ikke engang å sitte ^^, Men men, sovnet aldri helt da :P

  Nå skal jeg fortsette å se på OL Svømming, for de store svømmer i dag. Og jeg som driver/har drevet med svømming syns jo det å se folk svømme fram og tilbake er spennende.

  -Iselin

 • Publisert: 02.08.2012, 21:38
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits