isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Om meg!

 • Publisert: 24.06.2012, 14:52
 • Kategori: Blogg
 •  

  Mitt navn er Iselin Ophus, og er født 19. september 1993.

  Jeg kommer egentlig fra Fetsund, men studerer ved høgskolen i Østfold. Så høsten 2012 flyttet jeg og kjæresten min, Adrian, til Halden. Jeg er en kreativ jente med mange forskjellige hobbyer. Jeg liker å skrive og ta bilder, og derfor begynte jeg å blogge. Min store lidenskap er hest, men for øyeblikket har studiene gjort at hestelivet måtte settes på vent. Av den grunn har jeg mye fritid til andre små aktiviteter jeg så bort fra før. Det blir derfor i en periode lite med hesteinnlegg på denne bloggen, men det kommer jo av og til når jeg har vært en tur i stallen. Jeg begynte å ri når jeg var rundt 5 år, men var veldig glad i hest fra jeg kunne stå på mine egne ben. Det er ikke bare hest jeg er interessert i, for de som kjenner meg vet at dyr generelt er det som gjør min hverdag hakke bedre. Igjennom oppveksten har jeg derfor hatt 3 hunder, 3 kaniner, 3 hamstre og mange fôrhester. 

  For mange år siden startet jeg å blogge på hest.no, har dere lyst å lese litt derifra så kan dere trykke her! Men siden jeg for øyeblikket ikke rir, følte jeg det ble feil å bruke den bloggen til hverdagen min som student. Derfor opprettet jeg denne bloggen. Og håper jeg klarer å bruke den ganske mye. 

  På barneskolen og ungdomsskolen så ble jeg plaget av mobbing. Det har påvirket meg og formet meg til den jeg er i dag. Jeg er en veldig beskjeden jente, som helst ikke vil i kontakt med så mange mennesker. Men de vennene jeg har kan jeg snakke til jeg ikke har mer pust igjen. Slik var jeg også som liten jente før vonde ting skjedde med meg. På grunn av mobbingen har jeg veldig dårlig selvtillit og litt angst for å snakke med andre enn de jeg kjenner godt. På skolebenken trives jeg egentlig ikke, og jeg stresser veldig i hverdagen. Jeg drømte en gang om å bli veterinær, men alt stresset har stoppet den drømmen. Jeg kan fort bli fysisk syk før større prøver, så fant ut at et slikt studie passer vel ikke for min helse. Litt trist med tanke på at jeg kunne komme inn med karaktersnittet mitt. Jeg liker å jobbe for å få til ting, og derfor har jeg jobbet for å få gode karakterer. Men om det ikke går rette veien er jeg veldig streng med meg selv. Jeg har alt for store krav til meg selv, og enda en grunn til at jeg har dårlig selvtillit. 

 • Publisert: 24.06.2012, 14:52
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ikke alle gode ting er 3

 • Publisert: 18.06.2012, 11:21
 • Kategori: Hobby
 • Det var virkelig forferdelig å dra i stallen sammen med mamma på fredagen. Det sto bare 3 hester der. Og den beste av dem manglet! Jeg visste jo dette, men fremdeles er det ganske tungt. For mens jeg har jobbet med eksamen så kom de som skulle hente min fantastiske firbeinte og har kjørt vekk med henne. Det har vært klart ganske lenge at hun skal bort i sommer, settes på prøve, for kanskje senere å bli der. Og på mange måter er det greit, for jeg skal flytte. Jeg har ikke tid til henne da, og ikke har jeg råd til det heller. Men det er 10 år av livet mitt. 

  Silja er en nordlandshest jeg ble kjent med for 10 år siden. Jeg red på moren hennes, også fikk hun et fantastisk føll. 4 timer etter fødselen var mitt første møte med Silja, og vi har holdt ut sammen siden da. Det er trist å si det, men nå etter 10 år skal det altså ende. Vi skal gå hver våres veier, og kanskje aldri se hverandre igjen. Det har vært mange fine eventyr med Silja, mange gode minner og noen vonde minner. Men det er de gode jeg husker. Den gode hesten min. Den snille, søte, litt runde hesten min. Hennes søte vrinsk og hennes gode personlighet. 


  Silja er utrolig vakker!

  Silja er en enmannshest. Hun har aldri vært fan av nye ryttere, og blant dem var også jeg. Men vi fant tonen, og siden da har vi vært som én. At vi nå skal skille lag er utrolig vanskelig for meg. Jeg husker det var en vinter noen skulle ri henne fordi jeg var borte, men etter en rapport fra de som bor på gården var ikke dette veldig vellykket. At hun godtok meg er virkelig herlig. At jeg har vært så heldig å være sammen med denne hesten er utrolig! Jeg kommer alltid til å se på det som positivt, men det er så tungt nå. Når jeg vet at hun ikke er i mine hender lenger. Hun er ikke langt unna, så jeg får nok hilse på henne i sommer. Og det skal jeg. Men det er ikke det som er problemet, problemet er at jeg ser hvor tungt det blir til høsten. Jeg flytter jo, og da kan jeg ikke se henne lenger! Hva skal jeg gjøre, jeg føler meg helt tom allerede. Hvordan skal det bli når hun er helt borte for meg?

  Jeg har nesten sett henne forsvinne for meg helt en gang før. Det var virkelig ikke et pent syn, og jeg slet veldig med meg selv da. Men nå skal det skje, riktignok på en penere måte. Hun forsvinner ikke fra verden, men ut av min verden. Det eneste jeg vil ha er minnene, smerten og tingene fra henne. Det kommer til å bli vanskelig for meg. Den hesten har betydd utrolig mye. Og for dere som sier at det bare er en hest, nei ikke for meg. Silja var en god venn, terapi da jeg slet i hverdagen min. Hun var den jeg kunne stole på, og hun godtok meg for den jeg er! Det er så mye mer ved dyr enn hva man kan tenke seg. Men nok om alt dette. Tenkte å legge ut noen bilder av hesten min, så dere kan se hva jeg har brukt 10 år av livet mitt på.


  Min skjønneste skapning!

  Jeg kommer til å savne deg så utrolig mye! Det er vanskelig nok å være hjemme om dagen.

  -Iselin

 • Publisert: 18.06.2012, 11:21
 • Kategori: Hobby
 • 0 kommentarer
 • Takk til svømmeklubben!

 • Publisert: 17.06.2012, 10:57
 • Kategori: Blogg
 • Tusen takk for mange fine år sammen med dere! Fet Svømmeklubb, ble stiftet i 1970 av min bestefar og noen andre. De jobbet for at vi litt utpå landet også kunne lære oss å svømme. Siden 1970 har det vært en fra Ophus familien der. Pappa tok over og var sjef for hele svømmeklubben da jeg var liten, men han fikk nok. Da begynte jeg som trener. Jeg har lært så mye av å jobbe her. Jeg og resten av ungdomsgjengen dro på artige kurs, lærte oss å lære bort, lærte oss bedre teknikker og til slutt har vi stått her med ansvaret for flere egne partier. Jeg har vel ansvaret for ca. 50 elever på forskjellige partier. Og det har vært fantastisk. Jeg har opplevd mange triste stunder, hvor jeg kanskje tenker på den stakkars svømmeren som skadet hånden sin. Men så mange positive stunder jeg har hat også. Hvor jeg har ledd, smilt og kost meg sammen med de andre trenerne og svømmerne. Fet Svømmeklubb er kjent for et godt miljø og det er virkelig det altså!


  Vi har gjort så mye morsomt sammen, her er vi med i en sangkonkurranse med en selvskrevet sang! Gikk egentlig ganske bra ^^, og det var utrolig morsomt!

  Det som har vært det morsomste med å være trener er alt man får oppleve, og alt man får lov til å gjøre. Jeg glemmer ikke året 2010, hvor vi feiret klubben sin 40-årsdag! Det var en herlig minnesmarkering, med fyrverkeri og taler. Og jeg holdt en tale. Fet svømmeklubb ble jo stiftet av min far, og derfor fikk jeg den store oppgaven av å holde en tale og gi en flott presang fra svømmeklubben til min egen bestefar. Det var veldig skummelt, og jeg er jo redd for å stå forran så mange mennesker, og i tillegg skulle avisen være der! Etter at talen var holdt så jeg mange mennesker som gråt, talen min hadde nådd fram, var rørende og jeg fikk mange positive tilbakemaldinger om hvor flott talen var og fint det hele var. Ååh, det var egentlig litt morsomt!


  Hehe ^^, Her er jeg i full gang med talen da!


  Her får bestefar gaven sin! Han koste seg veldig mye denne dagen, hjalp til om tidtaker også.

  Jeg fant ikke selve artikkelen på internett, men vet mamma og pappa har avisen med en tosiders sak hvor det står om 3 generasjoner Ophus som har fulgt svømmeklubben i 40 år. 

  Men det er ikke bare da jeg får levere ut ting at jeg smiler. Mine elever på svømmingen er fantastiske! Jeg smiler hver gang jeg ser en framgang, hver gang de endelig har klart å svømme bedre beinspark eller klarer å flyte. Det er det som gjør jobben verdt det, se på de unge guttene og jentene som er flinke og gjør det de får beskjed om. Og det er aller morsomst da de får det til! Og i tilleg er de fantastisk søte, vi trenerne har fått så mange søte gaver fra dem!


  To av tingene jeg har fått! Men har fått så mye mer, papirblomster et hefte med mange tegninger av svømmehallen, osv ^^,

  Men jeg kan ikke glemme å nevne mine fantastiske kollegaer, og venner! De er herlige, og skulle ønske vi alltid kunne være en gjeng. Det har vært fantastisk å jobbe med dere, selv om vi alle har vært sløve av og til har vi klart det meste! Dere er virkelig gode venner, og har hjulpet meg mye dere også! Det hadde ikke vært en dag i svømmehallen uten dere altså!


  Vi kjedet oss litt en dag vi ventet på folka!


  Awwi, vi er så søte!


  Ungdomsgruppa sammen med noen av svømmerne som også tørte å synge i konkurransen!

  Jeg ender denne bloggen med å takke dere en gang til jeg! Tusen takk for mange fine år sammen med dere! Siste dagen blir til søndagen, og jeg gleder og gruer meg på samme tid!

  -Iselin

 • Publisert: 17.06.2012, 10:57
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Et perleprosjekt!

 • Publisert: 12.06.2012, 21:10
 • Kategori: Hobby
 • Jeg er jo en kreativ jente, og har startet med nye kreative prosjekter. Denne gangen ble det perler. Jeg har derfor sittet mange kvelder, og perlet et bilde av meg. Planen er å ha et bilde av meg i perler og kjæresten i perler, som vi kan pynte vår egen stue med den dagen vi får det. Vi er jo på utkikk etter leiligheter, for snart starter jo det spennende studentlivet i østfold for oss. 

  Men tilbake til perlene. Det er i størrelsen 30 x 30 cm, og med totalt 3600 perler. Bildet har jeg tatt av meg selv med utløser, og bruker et program som heter photopearls som gjør bildet omm til perler for deg. Det var egentlig veldig morsomt, fram til jeg liksom skulle "montere" det sammen og sette det i rammen. Limet var helt forferdelig, og det er sånne små dobbeltsidig teil greier, og det klebret seg over alt og feil på perlene osv. Men med masse hjelp av mamma og pappa, og en stor dose med tålmodighet satt bildet i rammen sin. Jeg kunne nå smile til meg selv. Til helgen håper jeg på å starte på bildet av kjæresten min, og jeg snart har to bilder av dette da!


  Her er jeg på vei med den ene delen av bildet. Bildene blir delt i forskjellige firkanter, og mitt bildet var på 4 firkanter tilsammen.


  Vel, her har bildet plutselig snudd seg, og min andre blogg så vet ikke hvordan jeg fikser på det. Her er bildet ferdig satt sammen av de 4 firkantene jeg hadde, og er plassert trygt i rammen jeg kjøpte på Europris i dag. 

  en veldig morsom opplevelse, og gleder meg til jeg blir ferdig med neste bilde! :)

  -Iselin

 • Publisert: 12.06.2012, 21:10
 • Kategori: Hobby
 • 3 kommentarer
 • Sommerkos!

 • Publisert: 11.06.2012, 18:53
 • Kategori: Blogg
 • Da har man endelig fått en blogg, og dette blir det første blogginlegget mitt. Dette blir litt spennende, men håper da jeg får dette til. 

  Var en tur i Lillestrøm i dag, for å få byttet piercing. Jeg tok en piercing i nesa for nesten ett år siden, men har ikke klart å få den ut. Jeg måtte derfor innom studioet, og de klarte det med hjelp av litt verktøy. Er litt greit egentlig, for den jeg hadde var ganske kjedelig. Nå har jeg da en liten stein, som glitrer litt da. Jeg og kjæresten min lagde oss milkshake etter at vi kom hjem, som var helt grei. Det var ikke den beste jeg har laget men men. Den gikk ned ganse fort, og vips så var det tomt. Til min kjærestes store skuffelse. 

  Mmmm! :)


  Milkshake er godt!

   

  -Iselin

 • Publisert: 11.06.2012, 18:53
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • hits