isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Innkjøp av det uvanlige!

 • Publisert: 29.04.2013, 21:14
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg kan jo skjønner hvorfor damene i butikken både lo og smilte når jeg fortalte dem hva jeg skulle kjøpe meg fornoe i dag. 

  Jeg har jo som mange har fått med seg, brukket beinet, og en følge av det er et bein som er trippelganger så stort som det andre. Ankelen ser ut som et beist på høyre siden, og hadde jeg tatt bilder av beinene fra hverandre ser jeg ut som en normal jente på venstre foten. Høyre foten er derimot mer lik en litt eldre dame, kanskje oppi 80 årene, som sliter med mye vann i beina og dårlig blodsirkulasjon. Jeg ser med andre ord ikke pen ut. Fra leggen og ned finnes det ikke proposjoner på kroppen min, men dette går jo heldigvis over (sånn omtrent 1 år til)! 

  Beina ser heller ikke mer perfekte ut når jeg kommer med to forskjellige sko på dem. Venstre foten har en hvit og rød adidas sko, mens høyrefoten har en svart og rosa sko som er noen nummer større enn hva jeg vanligvis bruker. Den skoen er det heller ikke skolisse på, tar jeg på den har jeg ingen sjans til å ta beinet mitt nedi skoen. Uff... Hevelser er noe man skal få konsekvenser av, det er sikkert og visst! Fordi skoene er forskjellig er det ikke særlig morsomt å pynte seg heller, og det ser ikke veldig snasent ut med en nøytral kjole med joggesko i forskjellige farger. Så valget gikk til å kjøpe noen billig sko på salg i forskjellige størrelser.

  At damene som jobbet i butikken lo da jeg fortalte dem planen min skjønner jeg veldig godt. Jeg må jo smile litt av den selv. Men jeg fant noen helt fine, hvite sko. Som passet bra i forhold til ankelen og at det var lave sko med lisser på. Slik at jeg kan justere litt når hevelsen er på sitt største. Jeg måtte jo kjøpe 2 par sko, av samme skotypen. Ettersom de ikke selger en høyre sko i str. 40 og en venstre sko i str 37 til vanlig. Derfor gikk jeg ut av butikken med 2 par sko med 3 nr i forskjell. Følte meg passe dum, men nå kan jeg iallefall ha like sko på beina og jeg kan faktisk gå i litt annet enn joggebukser. Enda ett problem løst, alt kan løses sier nå jeg!


  To forskjellige skopar, i to forskjellige størrelser. De til venstre er i str. 40 og de til høyre i str. 37. 

  -Iselin

 • Publisert: 29.04.2013, 21:14
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • Skal, skal ikke?

 • Publisert: 27.04.2013, 12:57
 • Kategori: Hverdag
 • Da jeg brakk beinet og skulle operere, måtte jeg ta ut alle øredobber og alt av metall som jeg hadde på meg. Inkudert piercingen jeg hadde i nesen min.

  Etter narkosen, hvor jeg følte meg våken nok til å snakke med andre mennesker, så prøvde jeg pent å sette inn alt igjen. Jeg har slitt litt med at de øverste hullene i øret har vært litt ubehagelig å ta inn i, hvis jeg ikke har hatt i øredobber på noen timer, men denne gangen gikk det fint. Jeg kjente ingenting og tenkte dette gikk jo fint! Men det var fram til jeg skulle sette inn piercingen min igjen. Den ville absolutt ikke inn, og jeg gravde rundt i hullet i 10 minutter. Jeg ville jo gjerne at den skulle inn igjen, men det gikk ikke. Adrian sa jeg skulle prøve igjen litt senere, og da jeg så nærmere på piercingen og hullet var det blod der. Jeg hadde jo tatt i litt, for å prøve å finne veien igjennom. Tydeligvis hadde det allerede begynt å gro igjen, men jeg prøvde igjen litt senere. Jeg ville jo så gjerne ha inn piercingen. 

  Piercingen gikk ikke inn, og den er ikke inne nå. Hullet er totalt grodd igjen, og man kan nesten ikke se merker etter den i det hele tatt. Jeg har vurdert det flere ganger, om jeg faktisk skal stikke det opp igjen. Eller om jeg faktisk bare skal la være. Jeg hadde den i ca. 1,5 år og likte den veldig godt. Selv om den av og til var i veien da man var forkjølet og skulle tørke nesen litt. Hva syns dere, skal jeg stikke opp igjen eller ikke?


  Piercingen min. Bildet er tatt i vinter. 

  Nå skal jeg fortsette litt på en tegning jeg har holdt på med, jobber med en ny tegning og en helt ny teknikk( for min del). Er veldig spent på hvordan resultatet blir, tegningen kommer nok ut i løpet av neste uke.

  -Iselin

 • Publisert: 27.04.2013, 12:57
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Den psykiske belastningen

 • Publisert: 25.04.2013, 08:36
 • Kategori: Hverdag
 • Siden jeg nå har opplevd å brekke beinet, kan jeg jo bruke mine erfaringer og skrive det til dere.

  Det er jo ganske mange som brekker beinet sitt. Noen mer komplisert enn mitt, andre mindre. Det å brekke beinet var sinnsykt vondt, og da jeg hørte det knakk så skjønte jeg jo fort at dette ikke lovet serlig bra. Jeg har egentlig ikke hatt mye med smerter og fysisk har eg jobbet for å kunne gjøre akkurat hva jeg vil. Jeg har dratt ut på date med kjæresten, jeg var på latter sammen med pappa og jeg har dratt på skolen (pendling, selv uten hjelp fra andre). Jeg har klart å tilpasse det ganske bra, og har fått mye skryt av folk jeg møter. Det jeg kanskje har fått mest skryt for er at jeg holder meg positiv, jeg smiler og jeg ler av hele hendelsen. Men det folk ikke vet er hva som egentlig skjer på innsiden av hodet mitt.

  Det er stadig folk som kommenterer, og venner som lager spøker eller ler av meg. Jeg vet de ikke mener det på en slem måte, og at jeg egentlig bare burde smilt av det selv. Jeg burde vel tatt det bra, men det er ikke så lett når man har vondt i beinet. Og når det har pågått i 8 uker uten mye framgang. Ja, jeg vet jeg går rart om dagen, men tror ikke det er så mange mennesker som tenker over at jeg ikke syns det er morsomt. Jeg overtolker nok litt, slik jeg alltid gjør. Men jeg har trossalt opplevd mye, bært på mange belastninger på 8 uker, så jeg begynner å bli ganske sliten og lei.

  Krykker som har blitt ødelagt opptil flere ganger har gjort at Adrian har løpt Halden rundt etter tilleggsdeler til krykkene.

  Dessuten så har jeg laget unødvendig mye bekymring av de som bryr seg om meg. Venner som måtte ordne ting med skolen, venner som ble bekymret når jeg ringte og sa at jeg venter på ambulansen. De som ventet spent på hva dommen ble, og som passet på meg mens jeg var på sykehuset. Og jeg må værtfall ikke glemme mamma og pappa, som kjørte mellom fetsund og fredrikstad for å trøste meg i starten. Mamma og pappa har jo tenkt mye på meg, de har vært bekymret flere ganger. Og de har både tatt du fra jobb for å hente meg i Halden, være med på sykehuset og vært der som mental støtte. Jeg vet jeg bruker av deres tid, og av deres krefter. De har måtte tilpasse slik at jeg kunne gjøre enkle ting, som å lage min egen frokost. Som å hente en bok eller dvd-film. Og da jeg skulle dusje, hvor vanntette stoler måtte inn i dusjen. Jeg syns det er irriterende å måtte få hjelp av dem til så mye som før var så enkelt, jeg skulle helst ha unngått det hele. Jeg er jo helt klart bedre til å gjøre ting selv, men det var mentalt veldig kjedelig å konstant måtte få hjelp.

  Det er absolutt ikke morsomt, mentalt, å gå med brukket bein. Det er tungt, og det er mange dager hvor tårene triller når jeg er for meg selv. Det har vært mange morgener hvor jeg absolutt ikke har hatt til til å stå opp, hvor jeg bare ligge i sengen og gi opp. Så selv om jeg ser positiv ut, har smil om munnen, så er det ikke alltid slik det er.

 • Publisert: 25.04.2013, 08:36
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • Eksamensnerver allerede?

 • Publisert: 24.04.2013, 09:25
 • Kategori: Studentlivet
 • De siste dagene har jeg lest og gjort en del skolearbeid. Jeg har funnet ut at det er like greit, ettersom at Adrian gjør det. Han starter med eksamen til mandagen, så vi tilbringer kveldene fremover til skole. Jeg har ikke eksamen før i juni, men av en eller annen grunn føler jeg litt på eksamensnervene allerede nå...

  Jeg kjenner nok litt på nervene fordi jeg håper det går bra for Adrian. Vi støtter hverandre i tykt og tynt, hvor eksamenstidene ikke er noe unntak.

  Jeg skal bare ha 2 eksamener i år, men de kommer tett opptil hverandre. Den første på en tirsdag og den andre på torsdagen samme uke. Godt det fremdeles er en stund igjen til det, sånn at jeg har tid til å lese på begge fagene før stresset slår seg løs. For øyeblikket leser jeg biokjemi. Som jeg har gjort hele denne uken, men neste uke skal jeg prioritere biomedisinsk analyse, som er det andre faget jeg har. Begge deler er veldig spennende, men mye av biokjemien har jeg allerede hørt om fra videregående.

  Det er greit å kjøpe sine egne bøker, så kan man skrive og notere så mye man vil i dem! :)

  Har dere eksamener i år? Når og hvilke(n) fag da?
  -Iselin

 • Publisert: 24.04.2013, 09:25
 • Kategori: Studentlivet
 • 1 kommentarer
 • Forbedringer på 7 uker

 • Publisert: 23.04.2013, 08:45
 • Kategori: Hverdag
 • Det har gått hele 7 uker siden jeg brakk beinet mitt. Uheldig som jeg var så måtte jeg da bli liggende på sykehus, fordi jeg måtte opereres. Selv om jeg kanskje var litt uheldig var jeg nå også litt heldig da det først skulle skje noe, for jeg rakk å bli operert samme sag som uhellet. 


  Beinet, med gips på. Gipsen ble tatt av etter 2 uker. 

  Det har absolutt ikke vært morsomt å gå med brukket fot. Jeg har kjempet meg igjennom mange dager på skolen, hvor skole kanskje ikke har vært det som egentlig var helt i fokus. Jeg pendler mellom Halden og Fredrikstad på skolen, og siden vi ikke fikk fikset noe drosjeordning ble det tog og buss for min del. Det har vært slitsomt i seg selv, for etter å ha gått 600-700 meter fra bussholdeplassen bort til skolen så er jeg sliten. Fysisk sliten, og konsentrasjonen forsvinner lett. Mandagen i forrige uke, 15 april, var jeg hos legen på 6 ukerskontrollen. Der ble det tatt røntgenbilder og en hel del venting. Etter 2 timer med venting fikk jeg snakket litt med en lege. Han syns beinet så veldig bra ut og, som jeg forventet, så fikk jeg klarsignal til å begynne å belaste beinet pent. 

  Siden jeg nå får belaste beinet mitt så har jeg jo begynt å gå smått. Det gjør i grunn litt vondt, og de første stegene for hver gang jeg starter er irriterende vonde. Men jeg biter tennene sammen og går fordet. Jeg har som mål å bli ferdig på krykkene om to uker, og jobber hardt for det. Selv om det er litt ubehagelig, så er ikke disse smertene store i forhold til da jeg faktisk brakk beinet. På søndag prøvde jeg for første gang å gå med bare en krykke, det var litt ubehagelig (mer enn vanlig) så jeg tok ikke mange stegene før begge krykkene ble tatt i bruk. På kvelden samme dag fikk jeg av en eller annen merkelig grunn veldig vondt i beinet, og sliter litt med det fremdeles. Det er ikke veldig vondt nå, men igjen vondere enn hva som tidligere denne uken har vært vanlig. 

   
  Har fremdeles ganske store hevelser i beinet. Bildet har blitt snudd her, hvordan snur man det tilbake?

  Det går iallefall framover. Om jeg blir ferdig med krykkene om 2 uker er et spørsmål som er litt svakt for øyeblikket, men jeg gik ikke opp. Jeg har lyst til det, men akkurat nå så ser det ikke helt lyst ut. Derfor har jeg bestemt meg for å ta dag for dag, og heller se positivt på utviklingen som skjer der. 

  -Iselin

 • Publisert: 23.04.2013, 08:45
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • Studenter på en søndag!

 • Publisert: 21.04.2013, 15:15
 • Kategori: Studentlivet
 • I dag har Adrian og jeg vært flinke studenter, vi har lest og jobbet til eksamen i 4 timer. Det er jo ikke veldig mange timer, men til å være en søndag syns jeg det er ganske mange. Adrian starter med eksamener ganske snart, så han har begynt å øve til de. Jeg har ikke eksamen før om 7 uker, men tenkte jeg kunne leke flink pike og øve litt selv. Så jeg har lest i biokjemiboken, mest på de kapitlene som ble gjennomgått da jeg lå på sykehuset. Det er litt kjedelig for jeg kan mye av det fra før av, gleder meg til flere utfordringer på skolen.

  Nå skal vi snart legge fra oss bøkene, slappe av resten av søndagen og kose oss med god middag og litt godteri i kveld. Vi ble litt slitne midt i studiene, så vi gikk oss en liten tur og tok med bøkene ut. Det var deilig å kunne lese i sol og frisk luft, men på grunn av masse vind orket vi ikke å sitte lenger ute enn ca. 30 minutter.

  Om ikke lenge kommer det litt oppdateringer angående beinet mitt. Må bare orke å skrive en blogg om det. Gleder meg til jeg kan kaste krykkene, og ikke tenke på at beinet er brukket.

  Har dere gjort noe spennende i dag?
  -Iselin

 • Publisert: 21.04.2013, 15:15
 • Kategori: Studentlivet
 • 0 kommentarer
 • Dette ser vi på

 • Publisert: 03.04.2013, 09:42
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg har sett flere har lagt ut innlegg hvor de viser hvilke serier de ser på. Så da tenkte jeg å liste opp de 3 seriene jeg og Adrian ser mest på. Jeg har skrevet den i riktig rekkefølge, men den beste serien på toppen, og bare fortsetter nedover. Vi er vel kanskje ikke så flinke til å se på seriene mens de går på TV, men da tyr vi til DVD og leie. Dessuten så finnes den nederst på NRK nett-TV. 

  House MD:


  Førsteplassen går til House. Både Adrian og jeg må smile og le av den litt kyniske doktoren, som virkelig ikke har sans for andre mennesker. Han ser på verden med helt andre øyne enn hva "normale" mennesker gjør, men han er fremdeles en fantastisk dyktig lege. Han får ofte saker hvor sykdommen er uvisst, og ganske så sjelden. Da han først har fått en pasient, så gjør han alt han kan for å få den frisk igjen. Går imot reglene til sykehuset, og mye annet. Men som regel ender det alltid bra. House er en serie vi liker å se på, selv om det kanskje er samme mønster i alle episoder så syns vi det er spennende. Jeg elsker medisinske, og litt nerdete serier. Og mye av det dem sier kan stemme, men sammtidig mye som ikke stemmer. Denne serien er spennende, og morsom. Derfor kommer denne på første plass. 

  The Big Bang Theory:


  Denne serien er artig, og de fleste har vel hørt om den. Det handler om den koselige, nerdegjengen som består av leonard, Raj, Sheldon og Howard. Vi følger dems liv, gjennom tykt og tynt. Hvordan de sliter med å finne venner/kjærester, underholdningen deres (som for det meste består av tegneserier, spillkvelder, og mye mer). I tillegg til denne gjengen møter vi Penny, deres litt "ikke-smarte" nabo, men som er koselig og kan hygge seg sammen med dem. Grunnen til at denne serien er litt artig er at både jeg og Adrian har slik humor som de har i denne serien. Og skummelt nok har mange av diskusjonene rundt bordet med gjengen vår vært nesten like nerdete som i serien, så vi har vel blitt nerder selv vi også. 

  Bondi Rescue:


  Den siste serien som kommer på listen blir Bondi Rescue, som handler om livredderne på Bondi Beach. Dette er en serie som viser deres arbeidsdager, hvor både lykkelige og mindre lykkelige ting skjer. Dette er jo virkeligheten deres, og det er ganske spennende å følge med på. Det er artig å se så mange merkelige personer som finnes der, og hvordan livredderne holder humøret oppe. De har tunge dager, hvor kanskje dødsfall er nær eller allerde inntruffet. Jeg liker denne serien fordi det gir et veldig bra innblikk i deres arbeidsdager. Dessuten sier de livredderne så mye morsomt, at du må le minst 10 ganger i hver episode. Dette ser vi på NRK nett-TV.

  I tillegg til disse seriene ser vi også på andre ting som NRK tilbyr. Som pinlige sykdommer og bisarre skader. Jeg liker meg innen medisin og nerdete serier, veldig artig.
  Hva ser dere på?

  -Iselin 

 • Publisert: 03.04.2013, 09:42
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • 2 år sammen!

 • Publisert: 01.04.2013, 23:06
 • Kategori: Blogg
 • Litt sent innlegg, men har ikke orket eller hatt tid til å skrive før nå. Og fordi pcen er oppe og det ikke de bare bare å gå opp og ned trapper på krykker og bære en pc så blir det også et mobilinnlegg.

  Men til overskriften da, i dag har jeg og Adrian vært sammen i 2 år. Jeg tror 80 % av dere som leser dette tror at dette er en skikkelig teit spøk, men det er faktisk ikke det. 1 april 2011 fant Adrian ut at han skulle gi meg en ring, og spørre om vi kunne bli sammen. Han gjorde det på en litt artig måte, fordi det var 1 april, men vi er seriøse når vi sier at vi er sammen altså!

  På fredag ble jeg bedt med ut på date, fordi i dag måtte Adrian dra hjem til Halden. Så vi dro og så på croods i 3D. Det var veldig koselig og da jeg kommer hjem så ligger det nok en presang på bordet fra Adrian. For han fikk jo en liten presang i dag. En fin skjorte, rutete skjorte med korte armer.

  Tidligere i dag hadde vi huset fullt av folk, tante barn, svigerinne og bror var på besøk her i Fetsund. Så har ikke orket å skrive før nå. Dessuten så kommer få til å tro på meg så sa egentlig til meg selv at jeg ikke skulle skrive, men gjør det likevel. Hva har dere gjort i dag da? Tror dere på meg?

  -Iselin

 • Publisert: 01.04.2013, 23:06
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits