isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Papegøyetegning!

 • Publisert: 27.02.2013, 12:22
 • Kategori: Tegninger
 • De siste dagene har forkjølelsen nådd kroppen min (sammen med veldig mange andre sine), så med tett nese og feber har jeg blitt liggende ganske stille. Natt til lørdag bestemte kroppen min seg for at nå skulle vi bli syk, og det kom ganske så plutselig. I går hadde jeg fri fra skolen, til min store lettelse, så jeg prøvde å slappe av for å bli frisk. Men det hjelper ikke å fortelle kroppen hva du ønsker, så sitter fremdeles med tett nese og feber. Men tilbake til temaet, etter mange timer på sofaen og stirring i veggen( eller på TV-skjermen) fant jeg ut at jeg skulle prøve å tegne litt igjen. 

  Rett før jeg ble syk startet jeg på en papegøyetegninge, men på grunn av all nysingen droppet jeg rett og slett å fortsette på den. Det hadde tatt seg ut med en tegning full av ugjevne streker og busemenn over alt på grunn av all nysingen min. Nei, det hadde ikke blitt fint. I går fikk jeg tak i ny nesespray, som er ganske effektiv. Derfor turte jeg å tegne litt igjen. Det er en ny tegneteknikk jeg prøver, igjen. Jeg ble i grunn ganske fornøyd med resultatet også. Etter 2-3 timer var tegningen ferdig, og det samme var jeg. Derfor ble det enda mange timer med TV og dyne, og derfor ingen blogg heller. Orket rett å slett ikke å skrive noe i går. Jeg er fremdeles ikke i form, ligger rett ut på sofaen. Skolen har jeg droppet i dag, og paracet er en god venn for øyeblikket.... Uff... Men hadde lyst til å få litt liv i bloggen igjen, så legger ut bildene fra tegningen i går. 


  Skissen^^, 

  Det ferdige resultatet


  Jeg har brukt tegnepenner i forskjellige tykkelser. Jeg har ikke tegnet med penn så mye før, så vil si det er ganske nytt, og syns skyggeleggingen er det værste. 

  -Hva syns dere om tegningen?
  -Iselin 

 • Publisert: 27.02.2013, 12:22
 • Kategori: Tegninger
 • 9 kommentarer
 • Praktisk prøve

 • Publisert: 20.02.2013, 10:03
 • Kategori: Studentlivet
 • Denne uken er mange som er glade mennesker der ute, for det er jo vinterferie for mange og jeg kan forstå hvorfor dem nyter den. Det er fint vær ute, iallefall her i Halden. Men det er jo ikke alle her i verden som har vinterferie, og jeg er blant dem denne gangen. 

  Det er få høyskoler og universiteter som har høstferier og vinterferier. Så for meg er denne uken helt normal, nesten i såfall. For ikke nok med at jeg må være misunnerlig på de som har fri, så må jeg fatisk lese ekstra mye denne uken. For i morgen skal jeg ha praktisk prøve. Ja, du hørte riktig. Jeg skal ha praktisk prøve, og derfor må jeg lese mer. Det virker ikke logisk, men litt logisk er det jo. Jeg leser igjennom gamle labrapporter, for å trene på hvordan ting skal regnes ut og gjennomføres. Vi skal jo kunne begrunne alt vi gjør, og alle valgene vi tar. Regningen i seg selv er ikke mitt store problem, det er nok alle valgene. For jeg er så usikker på meg selv, så vil nok virke ganske dum der jeg står i morgen. Med en gang er ord får prøve eller eksamen bak seg blir jeg unødvendig nervøs i tillegg, så dette kan bli spennende. Jeg er ganske stresset akkurat nå, men håper jeg klarer å roe ned nervene mine i løpet av dagen. 


  Vi skal ikke ha noe om mikroskopet på den praktiske prøven, men valgte å ta med et bilde. Det blir jo ett kjedelig innlegg uten ett eneste bilde føler jeg. Den praktiske prøven så skal vi måle absorbansen til et stoff og regne ut konsentrasjonen av noe som er i stoffet. Mer enn det kan jeg ikke si, for det finnes forskjellige måter å gjøre det på, og forskjellige stoffer man skal måle. Og slike ting får vi ikke vite før vi kommer dit, for vi får ikke lik oppgave alle sammen. Men vi har alle sammen gjort disse oppgavene på lab før. Uff... gleder meg mer og mer til denne prøven er over. 

  Jeg håper jo den praktiske prøven kommer til å gå bra. Og jeg prøver jo så godt jeg kan å holde nervene mine i sjakk. Jeg kjenner jeg gleder meg til morgendagens skoledag er over. Da skal jeg dra hjem og vaske huset, slappe av og lage god middag til meg og Adrian. Nam!

  -Iselin

 • Publisert: 20.02.2013, 10:03
 • Kategori: Studentlivet
 • 1 kommentarer
 • Pakket sekken

 • Publisert: 19.02.2013, 15:41
 • Kategori: Hverdag
 • I helgen tok Adrian og jeg turen hjemover mot Fetsund og aurskog. Han skulle til sin familie, og jeg til min. Det var i grunn deilig å se mamma igjen. Oaooa var borte på reise med jobben, så han fikk jeg ikke sett. De siste 5 ukene har han vært hjemme ca. 2 arbeidsdager, så han har blitt en travel mann. Syns jo litt synd på mamma, ettersom det er litt nytt for henne å være helt alene, så det føltes ekstra godt å være hjemme igjen. 

  Det er en passe lang og kjedelig togtur for å kommer hjem. Så da Adrian og jeg hadde fått kommet oss hjem til meg, satt vi på TV. Adrian skulle ikke dra til sin familie før på lørdagen. Så vi holdt hverandre med selskap, og nøyt nærværet av Luzy også. Luzy, familiehunden i min familie, var overbegeistret av å få besøk. Adrian og Luzy går så godt overens, så det var nesten umulig å skulle dem. Mamma kom hjem litt senere på kvelden, for hun hadde vært på jobb. Hun jobber turnuser, så kan få litt sene kvelder. Vi ble sittende og snakke til langt utpå natten før sengene kalte på oss alle sammen. 


  Luzy, som leker med en ball! Gammelt bilde, tatt av meg. 

  Tidlig på lørdagen tok Adrian, Luzy og jeg en lang tur. Etter å ha gått ganske langt, gikk vi til ballbingen. Det var jo ikke helt planen, så Luzy ble litt skuffet når hun så at vi ikke hadde med oss en ball. Men hun ble fort glad igjen når hun så at jeg hadde med godbiter, og at vi skulle trene på litt lydighet. Luzy er en blanding av border collie og schäfer, så hun liker jo å bruke kroppen og hjernen sin. Det ble en fantastisk tur, og vi koste oss veldig mye alle tre. Siden Adrian skulle hjem til sin familie i Aurskog, og jeg skulle kjøre han, så tok jeg turen til stallen for å møte min kjære ponni igjen. Det var herlig å få se henne igjen. Jeg har jo tross alt kjent den hesten i 10 år, og det føles merkelig å ikke se henne så ofte som jeg før gjorde. Og dessuten er jeg alltid spent på om noen har kjøpt henne eller ikke når jeg kommer på besøk. Da jeg var i stallen kom selvsagt noen gledestårer trillende nedover, og jeg skulle ønske jeg bare kunne se henne hver eneste dag og føle meg så lykkelig! 


  Silja litt glad for å se meg igjen! Jeg merker at hun kjenner meg igjen da jeg kommer


  Søte lykketrollet mitt!

  Etter turen i stallen laget jeg cupcakes, som jeg og mamma skulle kose oss med på kvelden. Jeg har en cupcakes-bok og i den står det veldig mange fine oppskrifter, det eneste som er litt trist er at alt cupcakesutstyret mitt ligger hos mamma og pappa. Det var en av grunnene til at jeg utnytter sjansen. Jeg hadde jo tatt med meg boken, og valgte derfor noen cupcakes som het "Sexy sjokoladecupcakes". Det var veldig gode cupcakes, og ikke like mektige som de jeg laget sist gang. Til og med mamma likte dem, og det er bra (hun er veldig kresen på sånt).Det ble en veldig koselig og vellykket kveld. Med filmen "letters to juliet" og nybakte cupcakes storkoste vi oss med vår form for jentekveld. 


  Namnam!

  Søndagen gikk til reising igjen. Adrian kom seg til Fetsund, og tok derifra toget tilbake til Halden. Det var veldig trist å forlate Luzy igjen, og ettersom mamma jobbet var det i grunn ekstra ille å skulle forlate henne HELT alene. Så på toget trillet det noen tårer av dårlig samvittighet. Det er så utrolig tungt å ikke se henne så ofte. Dyr er jo livet mitt! Beklager dårlige bilder, men siden vi skulle sitte i tog så mye og ikke minst bytte tog flere ganger så orket jeg ikke å drasse med meg speilreflekskameraet. 

  Hva gjorde dere i helgen da?
  -Iselin 

 • Publisert: 19.02.2013, 15:41
 • Kategori: Hverdag
 • 7 kommentarer
 • Zelda

 • Publisert: 13.02.2013, 10:21
 • Kategori: Hverdag
 • Lørdag 9 februar så tok Adrian og jeg turen opp til min bror. Eller iallefall til huset hans da. Han og kona, sammen med et vennepar dro opp til hytta vår på fredagen. Derfor hadde jeg fått en nøkkel slik at Adrian og jeg kunne komme en tur opp til han og kose litt med katten. De har en fantastisk søt, litt små tykk, koselig katt. Katten heter Zelda. Turen opp til broren min er ikke lang, tror det tok omkring 11 minutter før vi var oppe ved huset og begynte å høre mjauingen til pusen. 

  Zelda er en veldig kosete katt, og liker veldig godt å prate. Så de første 10 minuttene gikk på å høre hennes pratsomme mjauing mens hun gikk mellom Adrian og meg. Det var som hun fortalte litt om hva hun har gjort eller vil gjøre mens hun er alene i huset. Deretter slapp vi henne ut. Hun er en utekatt, så det å være inne en hel helg er virkelig ikke morsomt for henne. Siden vi slapp henne ut, så måtte jo jeg og Adrian finne på noe annet morsomt i mens. Det ble tilsutt å se på TV, for på TVNorge gikk tilfeldigvis alle ukens episoder av "two and a half men". Etter et par timer så kom Zelda inn igjen. Da fikset vi mat og nytt vann før vi tok noen gode hade-klemmer før vi låste døren og gikk. Jeg fikk så dårlig samvittighet av å se på de søte øynene hennes i det vi skal ut av døren og hun ikke fikk være med. Stakkars pusen, men matmor og matfar skulle komme hjem igjen dagen etterpå så da fikk hun ko komme ut da. 

 • Publisert: 13.02.2013, 10:21
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • En flink jente

 • Publisert: 11.02.2013, 10:01
 • Kategori: Studentlivet
 • Nå har jeg virkelig latt studentlivet ligge på vent i flere uker. Det har vært lite med skolearbeid å gjøre, ettersom jeg allerede kan mye i det ene faget vi har. I går kveld bestemte jeg meg derfor for at jeg skulle starte denne uken bra, med å møte opp på skolen før den starter og jobbe med skolearbeid. Vi har ikke startet enda, starter ikke før 10.15, men jeg har allerede vært her i 2 timer og lest og jobbet med kjemi. Kjemi er jo det jeg har hatt fra før av, så det går fort og enkelt. Det er bare det å sette seg ned og være litt disiplinerte. Grunnen til at jeg hadde lyst til å lese på det litt igjen er fordi vi har lab i morgen. Jeg vil jo komme ganske forberedt til den. For da går lab-dagen så mye fortere, og blir lettere å henge med.

  Ellers så skal jeg ikke så mye mer i dag. Skal dra å svømme med Andrea og etter det blir det litt middag, før man setter seg ned og forbereder seg litt mer for organisk kjemi lab. Jeg og Adrian satt i går og jobbet med designet mitt, er ikke så flink på det selv så Adrian har hjulpet meg en god del. Det er fremdeles mye igjen å gjøre på det, men nærmer seg med stormskritt et bedre design. Jeg utvikler det på en annen blogg-konto, så det er ikke det jeg har her.

  Nå er det snart time, så får vel pakke sammen og finne fram til klasserommet.

  Hva er planene deres for dagen da?
  -Iselin

 • Publisert: 11.02.2013, 10:01
 • Kategori: Studentlivet
 • 14 kommentarer
 • 3D: Billiardkule

 • Publisert: 06.02.2013, 09:48
 • Kategori: Tegninger
 • Jeg syns vel egentlig 3D funksjonene i photoshop blir bare bedre og bedre.

  Jeg er jo ikke veldig flink, men leste meg litt opp på litt tips og triks. Så nå har jeg testet ut å lage en billiardkule. Den er litt inspirert av hva som er typisk meg. Det er favorittfargen min som er på kulen, sammen med lykketallet mitt også står navnet mitt på den. Dette var jo bare testing, men siden jeg ble mer fornøyd med denne enn med hjulet fikk jeg også lyst til å vise den til dere. Enda et kort innlegg, uff.... Men håper dere liker den da!

  Nå skal jeg sette meg ned med en god bok og vente på at mamma kommer. For hun skal klippe seg i Halden kl. 6 og derfor skulle hun komme litt før. Det blir en tur til sverige, også skal vel mamma hjelpe meg litt med strikketøyet mitt. Hun er jo en ekspert på det.

  -Iselin

 • Publisert: 06.02.2013, 09:48
 • Kategori: Tegninger
 • 14 kommentarer
 • En liten hemmelighet!

 • Publisert: 05.02.2013, 20:20
 • Kategori: Hverdag
 • Vet dere hva? Jeg har en liten hemmelighet jeg har lyst til å fortelle dere.

  Før sommeren så sluttet jeg for fet svømmeklubb. Jeg skulle jo flytte, og måtte derfor slutte med svømmingen (både som svømmer og som trener). Men så flyttet også en annen fra svømmeklubben til Halden. Det er da venninnen min Andrea. Vi har holdt kontakten, for vi bor jo bare 15 minutters gå tur fra hverandre. Og rett etter jul så fikk jeg lyst til å svømme. Jeg tok med meg Andrea og dro til Remmen svømmehall, der kan man kjøpe seg en billett og svømme i én time. Det er både for folk som vil svømme og folk som vil leke. Selvsagt skulle jeg og Andrea dit for å trene, så det ble en svømmebane og svømte i vei. Det ble tilsammen 1650 meter denne dagen. Vi ble jo ganske slitne, og etter en god svømmeøkt så dro vi hjem til Adrian og meg og spiste middag. 

  Hemmeligheten er at jeg nå svømmer fast 2 dager i uken, og syns det er kjempe deilig. Andrea og jeg syns det var veldig gøy å svømme, så nå har vi kjøpt klippekort. Vi har vært to flinke jenter, og vil vel fortsette å være det. For det er jo veldig fin trening. I tillegg til svømmingen så vil jeg jo etterhvert begynne å jogge igjen. Men siden jeg ikke har gode sko, eller noe serlig med treningsutstyr til vintervær så har det blitt veldig lite trening med det.


  Meg og min bestefar på Fet svømmeklubb sin 40 års dag. Bestefar startet svømmeklubben, og fikk derfor en hilsen fra oss. 


  Stod modell for Fet svømmeklubb sitt treningstøy. Litt artig, og jeg savner svømmeklubben og gjengen!

  Har dere begynt å trene noe mer hittil i 2013 eller?
  -Iselin 

 • Publisert: 05.02.2013, 20:20
 • Kategori: Hverdag
 • 15 kommentarer
 • Tester nye funksjoner

 • Publisert: 04.02.2013, 11:22
 • Kategori: Tegninger
 • Jeg har egentlig aldri prøvd meg på 3D-effekter. Men siden jeg nå har fått Photoshop CS6 og hørt mye positivt angående deres nye funksjoner i 3D, så tenkte jeg å gi det hele et forsøk. 

  Jeg har allerede testet ut en liten ting, det var en nisselue. Den er jeg absolutt ikke fornøyd med så den skal ikke vises på denne bloggen. Men jeg har nå prøvd ut funksjonene på nytt, og tenkte å lage noe litt enklere. Derfor ble det altså et hjul. Jeg syns ikke alt med hjulet er så fint, er vel egentlig bare litt fornøyd med den svarte gummien. Midten ble en slags "fikk ikke til, så tegnet bare over med en pensel" (med mangel på ord over hva jeg skal si om det). Så det syns jeg egentlig ble grufult! Jeg har planer om å teste ut disse funksjonene litt videre og vet at samboeren min har fått en bok av broren min angående 3D. Så jeg kan vel titte litt i den og få noen eksempler, tips og triks videre. 

  Iallefall, dette ble resultatet:


  På bildet ser man jo heller ikke 3D-effekten så godt, med tanke på at jeg har valgt den vinkelen jeg har valgt. Så enda et negativt syn på det. Men får vel bare øve videre med det, er jo faktisk litt morsomt også da :)

  Har dere prøv ut 3D før?
  -Iselin 

 • Publisert: 04.02.2013, 11:22
 • Kategori: Tegninger
 • 6 kommentarer
 • Muffins med stratosbiter!

 • Publisert: 03.02.2013, 13:42
 • Kategori: Hverdag
 • I går tidlig, mens jeg fremdeles lå i sengen, fikk jeg veldig lyst til å bake noe. Jeg er en jente som får slike impulser, hvor jeg enten vil lage noe som kan spises eller noe som kan pyntes. Denne gangen ville jeg bake noe, og det endte opp med muffins. Jeg har jo en veldig fin cupcakes-bok, men siden det meste av cupcakesutstyret mitt ligger hjemme hos mamma og pappa så ble det litt enklere muffins. Adrian og jeg tok derfor en kjapp tur til butikken, hvor vi kjøpte inn stratos og Toro muffins-pose. Ja, jeg skulle gjøre det litt enkelt i dag. Og jeg vet at de muffinsene blir gode, så enda en grunn til å kjøpe det. 

  Jeg liker jo å lage ting fra bunnen av, men det blir så mye som skal kjøpes inn. Siden vi er studenter skjer det fort at det lille som blir til overs når man lager ting fra bunnen av, ja det blir bare liggende og råtne for så å bli kastet. Så Toro posen med 8-9 muffins passet oss veldig bra. Jeg kuttet opp stratosbitene, og blandet de inn i røren før jeg fordelte det ut i 9 store muffinsformer. Deretter var det 15 minutter inne i ovnen, hvor de fikk hevet seg ganske mye, gitt fra seg masse lukter (så jeg og adrian kunne ha noe godt å lukte på mens vi ventet) og få masse smak. Da de endelig var ferdig fikk de avkjøle seg før det ble en smakebit på oss hver. 

  Det er jo ikke så ille å kunne kose seg med muffins en lørdagskveld. Jeg syns det var veldig koselig, det skal nok gjenta seg (men forhåpentligvis med noen cupcakes som er laget fra bunnen av). Nå har jeg også noe å tilby mamma da hun kommer hit på onsdagen. For vi skal en tur til Sverige da, og etter det skal hun vise meg noen triks på strikketøyet før hun skal klippe seg hos svigerinnen min. 

    • Publisert: 03.02.2013, 13:42
 • Kategori: Hverdag
 • 14 kommentarer
 • And i bevegelse!

 • Publisert: 01.02.2013, 13:09
 • Kategori: Foto
 • Jeg har aldri vært flink til å ta bilder av dyr i bevegelse. Husker jeg dro på feltrittstevner (hest), for å prøve å lære meg det. 

  Følte ikke jeg fikk det til selv om det kunne være 50 startene på stevnene. Da jeg var ute og tok bilder av endene, så følte jeg plutselig at jeg kanskje klarte det. For den ene anden dukket under vand, og etter det løftet litt på vingene for å tørke. Så håper dere liker bildene mine. Dette er del 3 av en bildeserie med endene. Har dere lyst til å se del 2 og del 1 så trykk her, og her!

  Nå skal jeg slappe av med kakao og sims, og bare forlate denne verden før jeg selv skal ut i vannet kl. 17 :) For jeg og Andrea har startet å svømme igjen! 
  Til slutt måtte jeg bare ha med den ene anden som sov!

  -Iselin

 • Publisert: 01.02.2013, 13:09
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • hits