hits

Isseliten

den lille jenta med store drmmer

Kanelboller!

  • Publisert: 03.02.2018, 19:34
  • Kategori: Bakeglede
  • Jeg kjpte meg en Kenwood for ca. 2 r siden. Og den har stort sett blitt brukt til lage pizzadeig, eller til lage kjttkaker. Og en sjelden gang har jeg brukt den til lage kaker. Men jeg har p de 2 rene aldri laget st gjrbakst. Og etter at kjkkenet ble ferdig pusset opp s har jeg virkelig ftt bakergleden tilbake. 


    S derfor tenkte jeg begi meg ut p kanelboller. Jeg har aldri laget kanelboller fr, og tenkte jeg skulle prve en oppskrift fra Ida Gran-Jansen (link her). Er ikke veldig kjent med gjrbakst generelt, begir meg sjeldent ut p det. For man har jo hrt at det er s vanskelig! Men det beste jeg vet er boller og annen gjrbakst. Har med rene bare blitt mindre og mindre glad i skikkelig ste kaker, og bytter heller det ut med en vanlig bolle. 

    Men kanelbollene til Ida er virkelig ikke vanskelig lage. Og s sykt gode de ble! Veldig fornyd med deigen, den var veldig lett jobbe med. Og jeg fulgte det som stod at man virkelig ikke skulle hoppe over eltingen. Brukte lang tid p det, og deigen var sinnsykt luftig, og deigen var s deilig ta p. 

    Se s sykt digg den deigen s ut rett fr jeg skulle etterheve de i 30-40 min til. Mmmmm! Fr vann i munn av se p dette!

    Syns kanelbollene ble ufattelig gode! Og dette er garantert en oppskrift jeg skal bruke flere ganger. Veldig enkelt, lett forklart og hvis dette er snn man skal jobbe med gjrdeig s er det absolutt ikke s vanskelig som s mange skal ha det til!

    -Iselin

  • Publisert: 03.02.2018, 19:34
  • Kategori: Bakeglede
  • 6 kommentarer
  • Jeg har blitt forelsket p nytt!

  • Publisert: 26.01.2018, 17:00
  • Kategori: Bakeglede
  • Det var en sndag jeg kjedet meg veldig, og begynte leite litt i Ida Gran-Jansen sine oppskrifter. Og der fant jeg kanelboller med sjokolade i. Og det tenkte jeg at det m jeg virkelig prve. S da tok jeg frem det jeg trengte for lage dobbel oppskrift. Jeg har brukt hennes oppskrifter en god del ganger, og vet at det smaker godt s tenkte jeg like gjerne kunne lage dobbel oppskrift for ha noe tilby gjester neste gang vi fr besk. Deilig endelig ftt en stor fryser s vi kan fryse ned litt ting!

    Det dessuten veldig enkelt f et vellykket resultat om man flger oppskriftene til Ida, for hun skriver veldig bra. Og snakker om hvorfor elting av deigen er veldig viktig! Det var frst i fjor hst jeg begynte like bake gjrbakst, hadde liksom alltid hrt fr at det var s sykt vanskelig s det turte jeg ikke prve meg p. Men det er ikke s vanskelig syns jeg. Man m bare ha god tid p seg. 

    Og med litt melis p toppen s ble jo selvsagt jeg helt forelsket p nytt igjen! Det smakte himmelsk godt, s jeg mtte sende et bilde til Ida og takke for en s god oppskrift! Hun liker jo se alt folk baker fra hennes oppskrifter. 

    Oppskriften finner dere HER.
    Vil anbefale prve den alts, det smaker HIMMELSK!

    -Iselin

  • Publisert: 26.01.2018, 17:00
  • Kategori: Bakeglede
  • 2 kommentarer
  • Detaljer fra vrt spisebord!

  • Publisert: 13.04.2016, 18:00
  • Kategori: Bakeglede
  • Jeg er utrolig glad i fikse detaljer i hjemmet. S derfor tenkte jeg dele de nyeste kjpene som har kommet opp i hjemmet.

     _____________________________________________________________________________________

    Dato: 13.04.2016


    Og siden jeg er glad i hest, s m det f komme inn i leiligheten. Syns denne gyngehesten er en fin detalj for f frem min heste-interesse, og samtidig ha noe fint til leiligheten som er litt nytralt. Hesten str sammen med 2 telys holdere p et speilbrett. Bak str de nydelige blomstene Adrian gav til meg p 5-rsdagen vr. 


    Syns dette ble veldig fint jeg!

    -Iselin
     

  • Publisert: 13.04.2016, 18:00
  • Kategori: Bakeglede
  • 6 kommentarer
  • Grove horn!

  • Publisert: 12.03.2016, 12:15
  • Kategori: Bakeglede
  • Jeg er utrolig glad i bake, men baker vel egentlig mer kaker enn gjrbakst. Jeg syns aldri jeg fr til gjrbakst helt, er aldri heldig med vskens temperatur tror jeg. Men skal man bli flinkere m man ve!

     _____________________________________________________________________________________

    Dato: 12.03.2016


    Dermed valgte jeg bake grove horn. Som jeg fyllte med ost og skinke. De smakte himmelsk godt, og jeg ble overrasket over hvor mye deigen hadde hevet seg nr jeg kom inn p kjkkenet etter 30 min for se til deigen. S denne gangen var jeg nok mer heldig enn det jeg har vrt fr. Oppskriften er fra en kokebok vi fikk i 9-ende klasse p ungdomsskolen. Husker vi bakte slike horn den gangen ogs, men da bakte vi fine horn og ikke grove. Dessuten doblet jeg oppskriften slik at jeg fikk 32 horn i stedenfor 16. Jeg laget disse slik at jeg kan varme de opp p jobb da jeg jobber kveldsvakter. P den mten kan jeg jo fle det slik at jeg fr et middagsmltid selv om jeg er p jobb. Ja, jeg vet det finnes fjorland ferdig mat som man kan ta i mikroen. Men de rettene har s sinnsykt mye salt i seg, s syns ikke de smaker noe godt. Dessuten er det mye billigere lage slike horn ta med. Har vel laget ganske mange kveldsmat-pakker her til samme pris for 1 snn middagsrett fra fjordland. 



    Det er egentlig en kokebok jeg helt hadde glemt av at vi hadde, men som jeg fant frem nr vi pakket ut i den nye leiligheten. Er s mange fine oppskrifter her, som jeg tenker jeg skal prve meg p fremover. Dessuten s er det mange forslag til hvordan du kan bruke en deig til forskjellige ting, bare med noen sm endringer. Slik som denne deigen til disse hornene kan man fint bruke til hjemmelagede hamburgerbrd. Det skal jeg prve meg p en dag! Tenk s godt det blir med hjemmelaget hamburger p hjemmelaget grove hamburgerbrd. Mmmm!



    Ikke alle hornene ble like vellykket i fasongen. Men jeg sier meg fornyd med baksten, for de smakte godt. Og det er jo tross alt frste gangen jeg lager de, lager jeg disse flere ganger blir de sikkert finere senere. 

     

    -Iselin

    #bakeglede #baking #gjrbakst

  • Publisert: 12.03.2016, 12:15
  • Kategori: Bakeglede
  • 2 kommentarer