isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

Detaljer fra vårt spisebord!

  • Publisert: 13.04.2016, 18:00
  • Kategori: Bakeglede
  • Jeg er utrolig glad i å fikse detaljer i hjemmet. Så derfor tenkte jeg å dele de nyeste kjøpene som har kommet opp i hjemmet.

     _____________________________________________________________________________________

    Dato: 13.04.2016


    Og siden jeg er glad i hest, så må det få komme inn i leiligheten. Syns denne gyngehesten er en fin detalj for å få frem min heste-interesse, og samtidig ha noe fint til leiligheten som er litt nøytralt. Hesten står sammen med 2 telys holdere på et speilbrett. Bak står de nydelige blomstene Adrian gav til meg på 5-årsdagen vår. 


    Syns dette ble veldig fint jeg!

    -Iselin
     

  • Publisert: 13.04.2016, 18:00
  • Kategori: Bakeglede
  • 6 kommentarer
  • Grove horn!

  • Publisert: 12.03.2016, 12:15
  • Kategori: Bakeglede
  • Jeg er utrolig glad i å bake, men baker vel egentlig mer kaker enn gjærbakst. Jeg syns aldri jeg får til gjærbakst helt, er aldri heldig med væskens temperatur tror jeg. Men skal man bli flinkere må man øve!

     _____________________________________________________________________________________

    Dato: 12.03.2016


    Dermed valgte jeg å bake grove horn. Som jeg fyllte med ost og skinke. De smakte himmelsk godt, og jeg ble overrasket over hvor mye deigen hadde hevet seg når jeg kom inn på kjøkkenet etter 30 min for å se til deigen. Så denne gangen var jeg nok mer heldig enn det jeg har vært før. Oppskriften er fra en kokebok vi fikk i 9-ende klasse på ungdomsskolen. Husker vi bakte slike horn den gangen også, men da bakte vi fine horn og ikke grove. Dessuten doblet jeg oppskriften slik at jeg fikk 32 horn i stedenfor 16. Jeg laget disse slik at jeg kan varme de opp på jobb da jeg jobber kveldsvakter. På den måten kan jeg jo føle det slik at jeg får et middagsmåltid selv om jeg er på jobb. Ja, jeg vet det finnes fjorland ferdig mat som man kan ta i mikroen. Men de rettene har så sinnsykt mye salt i seg, så syns ikke de smaker noe godt. Dessuten er det mye billigere å lage slike horn å ta med. Har vel laget ganske mange kveldsmat-pakker her til samme pris for 1 sånn middagsrett fra fjordland. 



    Det er egentlig en kokebok jeg helt hadde glemt av at vi hadde, men som jeg fant frem når vi pakket ut i den nye leiligheten. Er så mange fine oppskrifter her, som jeg tenker jeg skal prøve meg på fremover. Dessuten så er det mange forslag til hvordan du kan bruke en deig til forskjellige ting, bare med noen små endringer. Slik som denne deigen til disse hornene kan man fint bruke til hjemmelagede hamburgerbrød. Det skal jeg prøve meg på en dag! Tenk så godt det blir med hjemmelaget hamburger på hjemmelaget grove hamburgerbrød. Mmmm!



    Ikke alle hornene ble like vellykket i fasongen. Men jeg sier meg fornøyd med baksten, for de smakte godt. Og det er jo tross alt første gangen jeg lager de, lager jeg disse flere ganger blir de sikkert finere senere. 

     

    -Iselin

    #bakeglede #baking #gjærbakst

  • Publisert: 12.03.2016, 12:15
  • Kategori: Bakeglede
  • 2 kommentarer
  • hits