isseliten

Bilder, tegninger, hobby og hverdagen

7 ting som tyder på at man har en katt i huset

 • Publisert: 12.03.2017, 12:32
 • Kategori: Hverdag
 • Det er vel egentlig ingen tvil om at Adrian og jeg er mer hundemennesker enn kattemennesker. Adrian er vokst opp med både hund og katt, men for min egen del har det kun vært hund og smådyr. 


  Nå har vi jo fått smake på kattelivet i noen uker. Da min bror og hans kone har reist fra kjipe Norge til Bali. Og derfor har vi tatt på oss oppdraget å passe katten deres. Det er jo en veldig spesiell katt, som er veldig kosete og prater mye. Hun er også veldig bortskjemt, og som småbarn flest så finner hun på rampestreker dersom hun ikke får nok oppmerksomhet. Men nok om det, de siste ukene har jeg oppdaget mye rart bare på grunn av at man har katt i hus. Og tenkte derfor å fortelle dere om hvordan det er for oss å passe pusekatten.

  1. Prater med utrolig lys stemme. Jeg tar meg selv i det at hver gang katta mjauer for noe, så svarer jeg med den lyseste, sprekkeferdige stemmen jeg klarer å grave frem fra magen. Vet virkelig ikke hvorfor jeg får så lys stemme, for katta har ganske grov stemme i seg selv. Og siden hun lager koselyder hver gang hun blir berørt av en hånd så ender jo jeg opp med å høres ut som en tegneseriefigur med den pipestemmen.

  2. Våkner på natten med følelsen av at man ikke får puste. Og det er ikke fordi katten ligger med hele seg oppå hodet mitt, neida. Det er fordi katta ligger så tung hun kan være på magen, og med så lite magemuskler jeg har så våkner jeg jo av den følelsen av at jeg faktisk må bruke magemusklene for å få puste. 

  3. Mister plassen min i sengen. Dette skjer vel nesten hver natt. Våkner på morgenkvisten og flytter på beinet og hører katta i det jeg dunker borti henne. Og da jeg ser nærmere etter ligger jeg på Adrian sin side av sengen, for katta har kapret min halvdel av sengen. Og katta er ikke liten heller, hun vet å finne seg til rette med bein i enhver retning. 

  4. Vår 3-seters sofa er ikke lenger for 3 personer. Nope, den er for 1 katt og 1 menneske. Katta har en tendens til å kapre i hvertfall halvparten av sofaen, og om du selv ligger på sofaen kan jeg garantere at katta legger seg oppå deg. Er det ikke plass lager hun seg plass. Og selv om hun har en godt dekkende pels, så vil hun gjerne ligge på et pledd, jo varmere jo bedre.    

  5. Det er kattesand overalt i leiligheten. Siden katta ikke får lov til å traske ut så blir det jo til at man må ha en kattedo. Dette resulterer i kattesand forsåvidt overalt i leiligheten vår. Er jo ikke snakk om mye, men en hvit klump her og en hvit klump der. Jupp! Det er sjarmen med disse katte det da. 

  6. Merkelig plassering av all pynt. Vi måtte jo kattesikre denne leiligheten litt da katta kom. Blant annet tømte vi vinduskarmen helt, for vi skjønte jo at det kom til å bli et sted hun ville sitte. Og plantene har vi prøvd å beskytte på best mulig vis, slik at de ikke blir spist opp innen katta drar igjen. Og gardinene har blitt til lianer som katten leker i. Første natten hun var her klarte hun å velte min nattbordslampe. Det var en ganske tung lampe, og jeg fant fort ut hvorfor den var så tung, for nederst i den var det jo sand. Selvsagt knuste jo den nederste delen, så det lå strødd sand utover hele soverommet. Så det lå en sandørken over hele soveromsgulvet vårt! 

  7. Åpner vi et skap, bruker vi lang tid på å lukke det. For kattepusen skal jo alltid utforske det som er inni skapene først, så om vi først åpner et skap tar det vinter og vår før vi kan lykke det igjen. Man må ha litt tålmodighet med disse kattepusene merker jeg.

  Selv om det er veldig mye sært, så er det jo også veldig koselig å ha katten på besøk da. Hun er en veldig sjarmerende dame, som vet å skru på sjarmen for å unngå kjeft (hun får det dessverre til hele tiden!)

  -Iselin

   

 • Publisert: 12.03.2017, 12:32
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Victoria Larsen

  12.03.2017 kl.12:37

  Hehe, kjenner meg igjen her! Såå herlig <3

  Isseliten

  12.03.2017 kl.12:54

  Victoria Larsen: Ja disse kattene altså :)

  Skriv en ny kommentar

  hits